Στις 15 Μαΐου εορτάζει ο πολιούχος Λαρίσης, Άγιος Αχίλλιος ο Μυροβλύτης και πανηγυρίζει ο φερώνυμος Μητροπολιτικός Ιερός Ναός.

Το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:
-Τρίτη 8 Μαΐου 2018 (Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου): 7 π.μ.: Ορθρος και θεία λειτουργία. 7 μ.μ. εσπερινός και παράκληση του Αγίου Λουκά.
-Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 (Προφήτου Ησαΐου, Αγίου Χριστοφόρου, Οσιομ. Νικολάου εν Βουναίνοις): 7 π.μ.: Ορθρος και θεία λειτουργία. 7.30 μ.μ.: Ομιλία του λογίου κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πρωτοπρεσβυτέρου π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου. Στην εκδήλωση θα αποδώσει επίκαιρους ύμνους το «Βυζαντινό και Δημοτικό Εργαστήρι» υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ. Θεοδόση Διαμάντη.
-Πέμπτη 10 Μαΐου 7 π.μ.: Ορθρος και θεία λειτουργία. 7 μ.μ. προεόρτιος εσπερινός και ιερό ευχέλαιο.
-Παρασκευή 11 Μαΐου 7 π.μ.: Ορθρος και η θεία λειτουργία. 7 μ.μ. προεόρτιος εσπερινός, η ακολουθία του μικρού αγιασμού και παράκληση του Αγίου Αχιλλίου.
-Σάββατο 12 Μαΐου 7 π.μ.: Ορθρος και θεία λειτουργία. 7 μ.μ.: Αναστάσιμος προεόρτιος εσπερινός και παράκληση του Αγίου Αχιλλίου.
-Κυριακή 13 Μαΐου 7 π.μ.: Ορθρος και θεία λειτουργία μετά κηρύγματος. 8 μ.μ.: Αρχιερατικός εσπερινός και οι Χαιρετισμοί του Αγίου Αχιλλίου μπροστά στη λάρνακα των λειψάνων του αγίου, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου, κ.Ιγνατίου.
-Δευτέρα 14 Μαΐου: 7.30 μ.μ.: Μέγας πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός, επί τη εορτή του Αγίου Αχιλλίου, μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. 10.15 μ.μ.: Ιερά αγρυπνία, στην οποία θα ψάλει η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Ο Αγιος Αχίλλιος» υπό τη διεύθυνση του Σχολάρχου αυτής κ. Ηλία Παπαδόπουλου.
-Τρίτη 15 Μαΐου 7 π.μ.: Πανηγυρικός όρθρος και πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, 10.45 π.μ.: Λιτάνευση των χαριτοβρύτων λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Αχιλλίου στην Κεντρική πλατεία, όπου θα τελεστεί αρτοκλασία από την εορτάζουσα Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Λάρισας και τον εορτάζοντα Εμπορικό Σύλλογο της πόλης. 7 μ.μ.: παράκληση Αγίου Αχιλλίου. 8 μ.μ.: Μεθέορτος αναστάσιμος εσπερινός και αγρυπνία της Αποδόσεως του Πάσχα, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου κ. Ιγνατίου.
-Τετάρτη 16 Μαΐου: 6.15 μ.μ. η Θ΄ (ενάτη) Ώρα του Πάσχα, η Τελετή της Αποδόσεως του Πάσχα και ο Μέγας εσπερινός της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου. Σε όλες τις ιερές Ακολουθίες θα είναι ανοικτή η λάρνακα των λειψάνων του Αγίου Αχιλλίου.