Σύσκεψη του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη με τους βουλευτές του νομού Λάρισας για προσφυγικό ζήτημα θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, στις 10. 30 το πρωί στο Δημαρχείο.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του δημάρχου Απ. Καλογιάννη και μετά την έντονη φημολογία για αύξηση του αριθμού των φιλοξενούμενων στο camπ του Κουτσοχέρου.

Σημειώνεται πως ήδη ο κ. Καλογιάννης έχει αποστείλει σχετική επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοίδη και τον αν. υπουργό αρμόδιο για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής κ. Γ. Κουμουτσάκο.

Στην επιστολή επιγραμματικά τονίζεται ότι η Λάρισα έχει αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν στο προσφυγικό ζήτημα, καθώς και ότι η δομή Κουτσοχέρου δεν αντέχει επιπλέον αριθμό προσφύγων.

Εκφράζεται επίσης η αντίθεση της δημοτικής αρχής για δημιουργία δεύτερου camp στην ευρύτερη περιοχή, ενώ σημειώνεται πως η διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος επιβάλει τον καταμερισμό των ευθυνών και της φιλοξενίας προσφύγων σε όλη τη χώρα.