Tην Τετάρτη 1η Ιουλίου στις 19:00 το Σωματείο Εικαστικών Λάρισας 8 στο πλαίσιο της πανελλήνιας διαμαρτυρίας για την απάνθρωπη και παράνομη κατάργηση των μαθημάτων της καλλιτεχνικής παιδείας από τις λυκειακές τάξεις, καλεί τους πολίτες στην κεντρική πλατεία της Λάρισας για να παρακολουθήσουν ένα ζωντανό happening καλλιτεχνικής διαμαρτυρίας.

Οι εικαστικοί καλλιτέχνες, μέλη του σωματείου, θα δημιουργήσουν επί τόπου, εφήμερα εικαστικά έργα τέχνης που θα συνδυάζουν την τέχνη της τυπογραφίας με εκείνη της ποπ Αρτ. Οι περαστικοί θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το «χτίσιμο» ενός μεταμοντέρνου έργου, που έχει ως στόχο να αφυπνίσει και να παροτρύνει τον κόσμο να στηρίξει το αίτημα των εκπαιδευτικών των εικαστικών μαθημάτων.

Η τέχνη είναι ανθρώπινο δικαίωμα, και αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Παιδείας το αφαιρεί από χιλιάδες έφηβους της χώρας.

Η κατάσταση που βιώνει η χώρα μας είναι ανήκουστη! Ο τόπος όπου από τα σπλάχνα του έφερε ένα μεγάλο μέρος του πολιτισμού στην ανθρωπότητα, σκοτώνει την παραγωγή τέχνης των νέων μυαλών, κάνοντας έξωση στη διδασκαλία των τεχνών από μια ολόκληρη ηλικιακή βαθμίδα που βρίσκεται σε οργασμό κριτικής σκέψης.

Με παραπλανητικά και ανυπόστατα επιχειρήματα η υπουργός Παιδείας καταργεί τη διδασκαλία πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων στο δημόσιο σχολείο, αφήνοντας ως μονόδρομο την ιδιωτική εκπαίδευση. Τα μαθήματα καλλιτεχνικής παιδείας είναι απαραίτητα για τους μαθητές που επιθυμούν να φοιτήσουν σε σχολές όπως η αρχιτεκτονική, η Καλών Τεχνών κτλ.

Να σημειωθεί ότι στον νομό Λάρισας συνολικά 1154 μαθητές της Α και Γ λυκείου επέλεξαν και παρακολούθησαν μαθήματα της καλλιτεχνικής παιδείας, για το έτος 2019-2020. Η τέχνη ανήκει σε όλους και όχι μόνο σε εκείνους που έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν για να την διδαχθούν.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ και εντάσσεται στο πλαίσιο της πανελλήνιας διαμαρτυρίας για την κατάργηση των μαθημάτων της τέχνης που συντονίζεται από την Ένωση Εικαστικών Μαθημάτων, την ΟΛΜΕ, και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.