Σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Λάρισας για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή αναφέρονται τα εξής:

«Το Δ.Σ του σωματείου μας με την ευκαιρία του εορτασμού της  παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτή/τριας που γίνεται μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες  θέλει να τιμήσει πρωτίστως το Νοσηλευτικό κλάδο  και γενικότερα όλους τους υγειονομικούς πού βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και έδωσαν αγόγγυστα τη μάχης  την για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Χρειάστηκε η εκδήλωση της πανδημίας για να ξανασυστηθούμε για να φανούν οι διαχρονικοί υποστηρικτές του Δημόσιου Εθνικού Συστήματος Υγείας και αυτοί που «όψιμα» ανακάλυψαν τον αναντικατάστατο ρόλο που έχει το ΕΣΥ καθώς και το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτό.

Το νοσηλευτικό προσωπικό όλο αυτό το διάστημα κάτω από αντίξοες συνθήκες απέδειξε τι σημαίνει Ευθύνη προσηλωμένο στο καθήκον το ενδιέφερε  μόνο να προσφέρει στην  ΚΟΙΝΩΝΙΑ και όχι στην επικοινωνία .

Πιστεύουμε λοιπόν πως  αναγνωρίζεται απ΄ όλους η αναγκαιότητα ένταξης του Νοσηλευτικού προσωπικού στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα η κυβέρνηση νομοθετώντας πρέπει να το κάνει πράξη Εδώ και Τώρα.

Ζητάμε την αύξηση και  επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος.

Ζητάμε την απρόσκοπτη ροή των μέσων ατομικής προστασίας καθώς και τη  συνεχή ροη  προμήθειας των υλικών που απαιτούνται ώστε να διευκολύνεται το έργο του προσωπικού.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Δωρεάν Δημόσια Υγεία για Ολους

Ανάπτυξη της Δημόσιας ΠΦΥ και των Κέντρων Υγείας

Ένταξη του Νοσηλευτικού Προσωπικού στα ΒΑΕ

Αύξηση του ωρομισθίου για νυχτερινά - Κυριακές - Αργίες

Συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα Η φωνή σας φέτος  θα ακουστεί ποιο  Δυνατά!»