Την  Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη ξεκίνησαν οι αθλητικές δραστηριότητες στα πλαίσια του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στη Λάρισα με σύνθημα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο. Το μέλλον δεν θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς». Οι οργανώσεις της ΚΝΕ, 3 μήνες μετά την επιτυχία του τουρνουά μπάσκετ 3on3 ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά στην πλατεία Λαμπρούλη, πήραν ξανά την πρωτοβουλία να οργανώσουν ένα τουρνουά μπάσκετ 3on3 στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου συνεχίζοντας την ανάδειξη του αθλητισμού ως βασικό κομμάτι της ζωής της νεολαίας κόντρα στον ατομικό δρόμο και στις εξαρτήσεις.  Η ΕΣΚΑΘ   (Ένωση   Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλίας) στήριξε για άλλη μια φορά την πρωτοβουλία με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ενώ κριτές και διαιτητές συνέβαλαν στην διεξαγωγή του τουρνουά.
Στο τουρνουά πήρανε μέρος οι μαθητικές ομάδες «Dream Team», «Αστραπές», «Πιπεριακός BC», «Βλαχάρες», «ΑΕΛ» και το αθλητικό σωματείο «Κεραυνός», ενώ αρκετοί μικροί και μεγάλοι από την συνοικία, γονείς μαζί με τα παιδιά τους, παρακολούθησαν τους αγώνες. Στη κατηγορία των μικρών ηλικιών νικητές αναδείχτηκαν οι «Αστραπές» ενώ στην κατηγορία των μεγάλων οι «Πιπεριακός BC».
Με αφορμή την συγκεκριμένη εκδήλωση ομάδα μαθητών ετοίμασε συλλογική εργασία με θέμα τον αθλητισμό, τις θέσεις του ΚΚΕ και τις ΚΝΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα καθώς και την πείρα των κατακτήσεων που υπήρχαν και στον αθλητισμό στις χώρες που οικοδομούσαν τον Σοσιαλισμό. Η εργασία θα παρουσιαστεί στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Λάρισα.
Τις ομάδες καλωσόρισε και ευχαρίστησε ο Αλέξης Βαγενάς, στέλεχος της ΚΝΕ τονίζοντας την προσπάθεια που κάνει όλο αυτό το διάστημα η οργάνωση να πληθύνουν τέτοιες πρωτοβουλίες, επίσης κάλεσε μαθητές και γονείς στις κεντρικές εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στις 15-16 Σεπτέμβρη στην Κοίτη Πηνειού. Εκεί την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ θα βραβευτούν οι ομάδες που πήρανε μέρος στο τουρνουά και ταυτόχρονα στο χώρο δραστηριοτήτων θα κορυφωθούν οι αθλητικές δραστηριότητες με επίδειξη μαχητικών αθλημάτων.