Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη συγκέντρωση των αγροτών στην πλατεία Συντάγματος, όπου έφτασαν με πούλμαν (από το Χαϊδάρι) ή και με τα πόδια από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Εκεί έφτασε και η πορεία των επιστημονικών φορέων, ενώ στο αγροτικό συλλαλητήριο συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ.

Στην Αθήνα και οι αγρότες της Θεσσαλίας με τρακτέρ και λεωφορεία «ντυμένα» με την ελληνική σημαία. 

Η «απόβαση» των αγροτών στην Αθήνα -νωρίς το πρωί- σφραγίστηκε από επεισόδια με τραυματισμούς αστυνομικών, προσαγωγές, δακρυγόνα, πετροπόλεμο και ζημιές στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Το μεσημέρι τα πνεύματα ηρέμησαν και οι αγρότες ξεκίνησαν την πορεία στο Σύνταγμα με πρώτους τους αγρότες από την Κρήτη.

Είχε προηγηθεί σκηνικό έντασης στο Χαϊδάρι, καθώς αστυνομικά μπλόκα εμποδίζαν τους αγρότες να συνεχίσουν την πορεία τους προς το κέντρο της Αθήνας. 

Οι αγρότες πέταξαν πέτρες και οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απωθήσουν με χημικά και κρότου λάμψης επί της λεωφόρου Αθηνών-Κορίνθου. Οι αγρότες κατέστρεψαν και ένα περιπολικό.

Αργά το μεσημέρι τα πνεύματα ηρέμησαν, ενώ άνοιξε και η λεωφόρος Αθηνών.

Στην πλατεία Συντάγματος βρίσκονται αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα. Ήδη έχουν στηθεί οι πρώτες σκηνές από αγρότες που έχουν αποφασίσει να διανυκτερεύσουν στην πλατεία.

φωτο Ηλίας Σκυλλάκος