Την ώρα που η Πανελλήνια Ενωση Τραυματιοφορέων πραγματοποιούσε στάση εργασίας στην Αθήνα, στη Λάρισα οι συνάδελφοί τους βρέθηκαν στην είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου προκειμένου να ενημερώσουν το κοινό για την κατάσταση με την οποία όπως τονίζουν έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος των τραυματιοφορέων, Λάμπρος Τσαπάλης, τα καθήκοντα των τραυματιοφορέων είναι συγκεκριμένα, ωστόσο στη Λάρισα υποστηρίζει ότι έχει παραγίνει το κακό...
«Κάνουμε ακόμη και ακτινοσκοπήσεις που δεν προβλέπεται, και το ξέρουν αυτό πολλοί υπεύθυνοι. Ακόμη και εισαγγελείς που έχουν έρθει, έχουν δει και έχουν νοσηλευτεί εδώ μέσα» ανέφερε ο κ Τσαπάλης, με τα σχόλια του σίγουρα να προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση.
Οι τραυματιοφορείς μάλιστα στάθηκαν και στον εξοπλισμό τον οποίο χρησιμοποιούν καθημερινά και την κατάσταση που αυτός βρίσκεται.

«Φορεία αλλά και καρέκλες που δεν προσφέρουν κανένα ουσιαστικό μέτρο ασφαλείας στους ασθενείς, μπορούν να γίνουν ακόμη και επικίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα των μεταφερόμενων» σημείωσε ο κ. Τσαπάλας. Όσον αφορά το διαθέσιμο προσωπικό; Όπως δήλωσε, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 35-40 μόνιμοι εργαζόμενοι ως τραυματιοφορείς αλλά και συμβασιούχοι, οι οποίοι καλούνται ουσιαστικά να εκπαιδεύονται από το μόνιμο προσωπικό για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

Χρυσόστομος Τρίμμης (thessaliatv.gr)