Απεργεί σήμερα ένα μέρος των εργαζομένων κυρίως στο δημόσιο τομέα, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν 24ωρη γενική απεργία, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα που απαιτούνται για να κλείσει η β’ αξιολόγηση του προγράμματος. Για το λόγο αυτό απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη Λάρισα. Το Εργατικό Κέντρο έχει απευθύνει κάλεσμα για τις 10.30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία, ενώ την ίδια ώρα το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ταχυδρομείου.

Στις 10.00 π.μ. η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών ν. Λάρισας διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Επιμελητήριο.

Με προσωπικό ασφαλείας τα δημόσια νοσοκομεία

Τη συμμετοχή της απεργία  έχει ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί θα απεργήσουν τόσο σήμερα όσο και αύριο, Πέμπτη.

Οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι θα κρατήσουν ακινητοποιημένους για ολόκληρη την ημέρα σήμερα τους συρμούς του ΟΣΕ και του Προαστιακού, ενώ τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια έως και τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε την Τρίτη νέα 48ωρη απεργία, από την Πέμπτη, σε συνέχεια της απεργίας που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωνόταν σήμερα τα μεσάνυχτα.

Ακυρώσεις και αλλαγές στις πτήσεις

Σε ακυρώσεις πτήσεων, αλλά και τροποποιήσεις των ωρών αναχώρησης προχωρούν η Aegean και η Olympic Air, λόγω των στάσεων εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας (11:00 – 15:00 τοπική ώρα) και οι Τηλεπικοινωνιακοί Υπάλληλοι ΥΠΑ (08:00- 12:00 τοπική ώρα).

Ανάλογες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα πτήσεών της κάνει για τον ίδιο λόγο και η Sky Express.

Τέλος, αύριο Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας διοργανώνει συγκέντρωση στις 7.00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία.