Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, στις 7.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε  η 4η για φέτος συνάντηση-ομιλία στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων-«ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ  ΣΥΖΥΓΟΥΣ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΓΟΝΕΙΣ» στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.

Ομιλήτρια ήταν η κ.Βασιλική Κοσμάνου-Λιακατά, εκπαιδευτικός, η οποία ανέπτυξε το επίκαιρο θέμα: « Οι Τρεις Ιεράρχες και η οικογένεια ».

Οπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου ¨σε μια ζεστή ατμόσφαιρα ο π. Ραφαήλ υποδέχτηκε την εκλεκτή ομιλήτρια και την προσφώνησε καταλλήλως, τονίζοντας την μεγάλη ανάγκη που έχει η σύγχρονη οικογένεια από τη σοφία και τους λόγους των τριών «μεγίστων φωστήρων της Τρισηλίου Θεότητος» και την ευχαρίστησε για την ανταπόκριση και την προετοιμασία της ομιλίας.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία (power point) η κ. Κοσμάνου παρουσίασε το φλέγον θέμα σε τρεις άξονες: 1)τα οικογενειακά περιβάλλοντα στα οποία ανατράφηκαν και έζησαν οι τρεις αυτοί Άγιοι, 2)τις θέσεις τους για τον γάμο και τη συζυγία, και 3)τις συμβουλές τους πάνω στο σημαντικό ζήτημα της ανατροφής των παιδιών.

Εμπεριστατωμένη, καλοδουλεμένη και μεστή θείων νοημάτων ήταν η ομιλία, αφού αποτελούσε ένα μεγάλο μπουκέτο με τα ευωδέστερα άνθη και τις κυριότερες θέσεις της ανεξάντλητης σοφίας των τριών Οικουμενικών Διδασκάλων.

Δεν είναι τυχαίο ότι και οι τρεις ανατράφηκαν μέσα σε αγιασμένες οικογένειες που μύριζαν λιβάνι, καθώς και ότι έζησαν ασκητική εν Χριστώ ζωή (κάθαρση-φωτισμός-θέωση) με αποτέλεσμα να αποκτήσουν την άνωθεν σοφία.

Τελειώνοντας η όμορφη και περιεκτική ομιλία της κ.Κοσμάνου ακολούθησε παραγωγικός διάλογος με το ακροατήριο, που σε όλη τη διάρκειά της παρακολουθούσε με αμείωτο ενδιαφέρον.

Η επόμενη ομιλία στη ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ θα είναι στις 16 Φεβρουαρίου, με καλεσμένο ομιλητή τον π.Θεμιστοκλή Χριστοδούλου, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Ο ρόλος των παππούδων και των γιαγιάδων στην ανάπτυξη των παιδιών: αξία ή μύθος;».