Στην επέκταση της σύγχρονης λεωφόρου Καραμανλή, μετατρέποντας ένα ακόμη τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού από έναν επικίνδυνο σε ασφαλή δρόμο, προχωρά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, εντάσσοντας το έργο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

 Ένα έργο προϋπολογισμού περίπου 7 εκατ. ευρώ που αφορά στο βόρειο τμήμα της λεωφόρου Καραμανλή και ειδικότερα από τη διασταύρωση της οδού Βόλου έως τη διασταύρωση της οδού Αγιάς, στο ύψος της 110 Πτέρυγας Μάχης.

 Το έργο που, ουσιαστικά θα αποτελέσει επέκταση του σημερινού σύγχρονου δρόμου που καταλήγει στο ύψος της αερογέφυρας, θεωρείται μείζονος σημασίας για τη Λάρισα αφού η κατασκευή ενός ασφαλούς δρόμου (διαχωριστικές νησίδες, παράδρομοι κλπ) θα αντικαταστήσει τη σημερινή επικίνδυνη παλαιά εθνική οδό που χωρίζει στα δύο συνοικίες της πόλης ενώ ιδιαίτερα συχνά καταγράφονται τροχαία ατυχήματα, ενίοτε και θανατηφόρα. 

Η επέκταση της Καραμανλή, η ολοκλήρωση του περιφερειακού από το ύψος της ΔΕΥΑΛ έως και τη Γεωργική Σχολή όπως και ο κόμβος στο ύψος του Διαχρονικού Μουσείου εντάσσονται – όπως σημειώνει ο κ. Αγοραστός - στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας «για την υλοποίηση έργων κομβικής σημασίας που αφενός παρέχουν ασφάλεια και αφετέρου συμβάλλουν στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση». 

Στο πλαίσιο του νέου έργου στην Καραμανλή θα κατασκευασθούν τρεις κυκλικοί κόμβοι. Ο πρώτος θα κατασκευασθεί στη διασταύρωση της Καραμανλή με την οδό Βόλου, όπου συχνά σημειώνονται ατυχήματα με αφορμή την κατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών, ενώ έντονος είναι ο κυκλοφοριακός φόρτος, καθώς αποτελεί μία από τις εξόδους της πόλης, άσχετα με την αυξημένη κυκλοφορία τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο δεύτερος κόμβος θα κατασκευαστεί στη διασταύρωση των οδών Ερετρίας με Καραμανλή, ενώ ο τρίτος στη διασταύρωση της οδού Αγιάς.

Βαγγέλης Κακάρας (Ελευθερία)