Έκκληση σε όλους τους Λαρισαίους και όχι μόνο απηύθυνε η Οργανωτική Επιτροπή για συμμετοχή στον αγώνα της Κυριακής με την επωνυμία «Τρέχουμε στον Πηνειό» κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας στην οποία παρέστησαν ο εντεταλμένος σύμβουλος και υπεύθυνος για τον Αθλητισμό του Δήμου Λαρισαίων κ. Γιώργος Κωσταρόπουλος, η διευθύντρια Αθλητισμού – Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής κα Σταυρούλα Μπαξεβάνη και ο διευθυντής Αθλητισμού κ. Στέλιος Τσίρκας.

Πρώτος το λόγο πήρε ο κ. Κωσταρόπουλος ο οποίος τόνισε ότι «ο γύρος Λάρισας άλλαξε. Από πέρυσι ο αγώνας διεξάγεται στον πεζόδρομο πλάι στις όχθες του Πηνειού και πλέον ονομάζεται «Τρέχουμε στον Πηνειό».

«Απευθύνω κάλεσμα προς όλους τους συμπολίτες μας, τους νέους και τις νέες της πόλης μας, να συμμετάσχουν σ' αυτή τη μεγάλη αθλητική γιορτή. Ο αγώνας δρόμου «Τρέχουμε στον Πηνειό» είναι μια από τις κορυφαίες αθλητικές δράσεις του Δήμου και προσελκύει κάθε χρόνο και μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων. Ας αγωνιστούμε όλοι μαζί, με κέφι και ζωντάνια δίνοντας μια διαφορετική εικόνα στην πόλη και με αυτόν τον τρόπο ας στείλουμε το μήνυμα της συναδέλφωσης, της χαράς, του αθλητισμού και του «ευ αγωνίζεσθε». Εύχομαι ο φετινός αγώνας «Τρέχουμε στον Πηνειό» να αποτελέσει την αρχή μιας ακόμη πιο έντονης και αποδοτικής προσπάθειας από όλους, για την προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους των αρχών και αξιών του αθλητισμού και του πολιτισμού».

Όπως σημείωσε ο κ. Κωσταρόπουλος, φέτος για πρώτη φορά θα υπάρξει ειδική διαδρομή για τα ΑΜΕΑ ενώ αναμένεται να πάρει μέρος και ο Γ.Γ.Α. Ιούλιος Συναδινός.

Στη σημασία του αγώνα και στη συμμετοχή του κόσμου, όλων των ηλικιών, στάθηκαν, τόσο η κα Μπαξεβάνη όσο και ο κ. Τσίρκας που υποστήριξαν ότι αυτό που προέχει είναι το «ευ αγωνίζεσθε» καθώς η άθληση θεωρείται πανηγύρι στη χαρά.

Και οι τρεις δεν παρέλειψαν να συγχαρούν την ΠΑΕ ΑΕΛ για την άνοδο της στη Σούπερ Λίγκα και ειδικότερα τους ποδοσφαιριστές, την τεχνική ηγεσία, τη διοίκηση και τον φίλαθλο κόσμο.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 22 Μαΐου ώρα 10:00 και περιλαμβάνει δύο διαδρομές. Η πρώτη είναι 4 χιλιόμετρα (κυρίως για τα παιδιά) και η δεύτερη 8 χιλιόμετρα. Η αφετηρία καθώς και ο τερματισμός θα είναι η δυτική όχθη, απέναντι από το λιμανάκι του ποταμού.

Η εκδήλωση που έχει πλέον καθιερωθεί στην καρδιά των Λαρισαίων σαν γιορτή των εκδηλώσεων του Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού στην πόλη μας, διοργανώνεται για 23η συνεχή χρονιά και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες με στόχο να αναδειχθεί η ευγενής άμιλλα σν μέσο συναγωνισμού σ' όλες τις μορφές της κοινωνικής δράσης, Η συμμετοχή του κόσμου αναμένεται για μια ακόμη φορά μεγάλη και η Διεύθυνση Αθλητισμού – Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής με τους ανθρώπους της, με την δυναμική που τους δίνει η τεχνογνωσία τόσων ετών, είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει μια από τις καλύτερες διοργανώσεις των τελευταίων χρόνων.

Σ' αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που με τη συνδρομή τους στηρίζουν το οργανωτικό μέρος του αγώνα, εθελοντικά και με κίνητρο μόνο την αγάπη για τον αθλητισμό.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται καθημερινά από Δευτέρα 16 Μαΐου έως το Σάββατο 21 Μαΐου στα γραφεία του τμήματος Αθλητισμού, Ρούζβετλ 59 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο καθώς και στην αφετηρία μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

ert.gr