Την καταβολή αποζημιώσεων σε κτηνοτρόφους του Ν. Λάρισας για τις καταστροφές του ζωικού κεφαλαίου που υπέστησαν το 2014 ζητούν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, Διαμάντω Μανωλάκου και Κώστας Στεργίου. Στην ερώτηση αναφέρουν τα εξής:
"Διανύουμε την τρίτη χρονιά (2014) από τις καταστροφές που υπέστη το ζωικό κεφάλαιο (βοοειδή, αίγες, πρόβατα) των κτηνοτρόφων στο Ν. Λάρισας, λόγω του καταρροϊκού πυρετού.
Σημειώνουμε πως η συγκεκριμένη νόσος έπληξε πολλές περιοχές της χώρας την ίδια χρονιά (πανδημία) οδηγώντας σε τεράστιες καταστροφές. Κάτω από τις κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις των κτηνοτρόφων η κυβέρνηση αναγκάστηκε να λάβει κάποια μέτρα και κυρίως την αποζημίωση των πληγέντων κτηνοτρόφων.
Ενδεικτικά και με βάση το σχετικό έγγραφο (Ενημερωτικό Σημείωμα από 21/2/2017) της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που αφορά σε πρόγραμμα διαχείρισης των νεκρών ζώων, η περισυλλογή τους αφορούσε σε: 601 βοοειδή, 5.514 πρόβατα και 468 αίγες, για το Νομό Λάρισας.
Αντί όμως να έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους (όπως εξάλλου είχε δεσμευτεί και το υπουργείο), διανύουμε την τρίτη χρονιά χωρίς να έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ.
Γίνεται κατανοητό πως η κατάσταση που βιώνουν οι κτηνοτρόφοι είναι τραγική αφού όχι μόνο απώλεσαν το εισόδημά τους από την καταστροφή, αλλά επιβαρύνθηκαν οικονομικά και για την αναπλήρωση του ζωικού κεφαλαίου.
Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση. Δίκαιη λοιπόν η αγανάκτηση των κτηνοτρόφων για τις κουτσουρεμένες αποζημιώσεις και την απαράδεκτη καθυστέρηση καταβολής τους, αλλά και των αδιεξόδων που αντιμετωπίζουν από τα συνολικότερα μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (φόροι, χαράτσια, εισφορές κλπ.) όταν την ίδια στιγμή προωθεί μέτρα ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων (χρηματοδοτήσεις, φοροαπαλλαγές, προνόμια κλπ.).
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στο 100% των απωλειών που υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι στο Ν. Λάρισας".