Τις ευχαριστίες του στη βουλευτή Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, κατέθεσε δημόσια ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωνσταντίνος Τσιάρας, τονίζοντας ότι ανέδειξε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και παράλληλα ο ίδιος εγχείρησε στη βουλευτή το σχετικό έγγραφο, με το οποίο έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες άμεσα να εντοπίσουν και να απομακρύνουν κάθε στοιχείο αμιάντου από το δικαστικό μέγαρο. 

Ειδικότερα, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, κατέθεσε πρόσφατα επίκαιρη ερώτηση σε σχέση με το κρίσιμο ζήτημα της ύπαρξης γυμνών επιφανειών αμιάντου στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, με τον Υπουργό να ισχυρίζεται πως  καταρχήν δεν γνώριζε καν το ζήτημα, καθώς αυτό ουδέποτε έφτασε στις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες.

Η βουλευτής Λάρισας στην δευτερολογία της κατέθεσε στον κ. Τσιάρα σχετικό έγγραφο από το 2018 του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Λάρισας και της επιτροπής κτιρίου Δικαστικού Μεγάρου προς το Εφετείο, αποδεικνύοντάς του ότι απλώς το ζήτημα δεν είχε προφανώς φτάσει ή αξιολογηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.

Στο κλείσιμο της συζήτησης, ωστόσο, ο κ. Τσιάρας ξεκαθάρισε πως έδωσε εντολή ήδη από την προηγούμενη ημέρα της συζήτησης στη Βουλή, «να καταγραφούν όλες οι επιφάνειες αμιάντου από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, κι αμέσως να απομακρυνθούν», καταθέτοντας μάλιστα και την σχετική εντολή του για τα πρακτικά και εγχειρίζοντας στη βουλευτή το με αριθμ πρωτ 4191/27-11-2019 έγγραφό του,  με την εντολή του στην αρμόδια υπηρεσία.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως σε σχέση με τις υπόλοιπες αβαρίες του ήδη πεπαλαιωμένου κτιρίου, που αφορούν ζητήματα ενεργειακής αναβάθμισης, επισκευής ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, στεγανότητας, επέκτασης χώρων για την αποθήκευση των πειστηρίων, ασφάλειας  και γενικότερα καθαριότητας, ο Υπουργός ανέφερε ότι έχουν ήδη εγκριθεί  και δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες πιστώσεις, οπότε η επίλυση των ανωτέρω θα πρέπει πια να θεωρείται δρομολογημένη.

Ακολουθεί το βίντεο της συζήτησης στη Βουλή: