Κατατέθηκε στη Βουλή και πλέον βρίσκεται στη φάση της συζήτησης στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ούτως ώστε να έρθει προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, η “Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Πρόληψη και τη Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας”, η κύρωση δηλαδή της “Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης”.
Η “Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης”, αποτελεί Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπέγραψαν το 2011 στην Κωνσταντινούπολη 42 χώρες και που αφορά ένα πλαίσιο εναρμόνισης των εθνικών νομοθεσιών για την πάταξη της βίας εναντίον των γυναικών και των παιδιών.  Τον Νοέμβριο του 2017, η ΧΕΝ Λάρισας διακίνησε ψήφισμα για τη συλλογή συνυπογραφών, ζωτώντας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο να επικυρώσει τη Σύμβαση και δημοσίευσε το ψήφισμα στις 25 Νοεμβρίου 2017, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Εναντίον των Γυναικών.

Η βουλευτής  ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λάρισας  Άννα Βαγενά συνυπέγραψε το ψήφισμα, αλλά και συνέλεξε συνυπογραφές από συναδέλφους γυναίκες-μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Η εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με το νομικό πλαίσιο της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης είναι πλέον θέμα ημερών και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση και πρόληψη όλων των μορφών έμφυλης βίας, αλλά και τη μέριμνα για την προστασία των θυμάτων.