Με συνολική ποινή κάθειρξης 10 και 9 ετών τιμώρησε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δύο άτομα που είχαν εξαπατήσει αγρότες του νομού Λάρισας παίρνοντας αρκετούς τόνους δημητριακών αλλά στη συνέχεια τους «πλήρωναν» με πλαστές επιταγές και εξαφανίζονταν. 

Οι δράστες παρίσταναν ψευδώς ότι ο ένας εκ των δύο ήταν μεγαλέμπορος αγροτικών προϊόντων. Για να πείσουν τα θύματά τους ο άλλος εμφανιζόταν με πολυτελές αυτοκίνητο και λειτουργούσε ως οδηγός του. Το δέλεαρ όμως ήταν πως προσέφεραν στους αγρότες καλύτερες τιμές έναντι αυτών της αγοράς εκείνης την περιόδου.

Η δράση τους επικεντρώνονταν στο νομό Λάρισας και κυρίως σε Φάρσαλα και Μάνδρα όπου, μέσω αγγελιών στον Τύπο, ζητούσαν αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα για άμεση αγορά.

Στα Φάρσαλα ‘τσίμπησαν” αρκετοί και άρχισαν ο ένας μετά τον άλλον να τους πουλάνε τόνους κριθαριού έναντι μεταχρονολογημένων επιταγών. Κάποια στιγμή όταν ο πρώτος αγρότης πήγε στην Εθνική τράπεζα να εισπράξει την επιταγή διαπίστωσε ότι ήταν πλαστή…

Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και ο ένας, που ήταν ήδη προφυλακισμένος, αποφυλακίζεται μέχρι την δεύτερη δίκη.

Με πληροφορίες από Κ. Γκιάστα (Ελευθερία)

*φωτό αρχείου