Την παρουσίαση του εκλογικού προγράμματος του ΜεΡΑ 25 με το οποίο το κόμμα θα κατέβει στις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν προκηρυχτούν, έκανε την Παρασκευή το απόγευμα στο Χατζηγιάννειο ο πρώην υπουργός Οικονομίας και γραμματέας του κόμματος Γιανης Βαρουφάκης,
“Το μνημονιακό τόξο μας έχει καταδικάσει σε μια μονιμοποιημένη χρεοδουλοπαροικία που στέλνει τα παιδιά μας στο εξωτερικό. Η χώρα ερημοποιείται τόσο από επιχειρήσεις όσο και από νέους ανθρώπους”, προσθέτοντας ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη απειλή ιστορικά μετά τον εμφύλιο πόλεμο.
“Δεν ήρθαμε εδώ για να πούμε ευχολόγια, αλλά κάτι συγκεκριμένο. Τα μέλη του ΜέΡΑ25 έχουν εκπονήσει ένα εκλογικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε σήμερα. Είμαστε το μόνο κόμμα που έχει κατεβάσει ένα ολοκληρωμένο, συνεκτικό και για εμάς ορθολογικό πρόγραμμα”.
Όπως σημείωσε: “Βγήκαμε μόνο από το τρίτο μνημόνιο και όχι από τα μνημόνια. Τώρα έχουμε μπει σε ένα τέταρτο σκληρό μνημόνιο”.
Για τα κόκκινα δάνεια, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέλυσε την πρόταση του ΜέΡΑ25 για τη δημιουργία μιας Δημόσιας Εταιρείας Διαχείρισης των Ιδιωτικών Χρεών. “Οι τράπεζες μας είναι πτωχευμένες. Η περιουσία μιας τράπεζας είναι όσα έχει να λαμβάνει από τους πολίτες. Τώρα ξεπουλάνε τα δάνεια των πολιτών σε αρπακτικά ταμεία. Η δημόσια εταιρεία των κόκκινων δανείων θα καθορίζει τι θα πληρώνει κάθε άνθρωπος, δεν θα τους πετά έξω από τα σπίτια τους, ενώ θα διασώσει και το τραπεζικό σύστημα”. 

Για το Υπερταμείο ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 σημείωσε: “Το Υπερταμειο, που είναι μετεξέλιξη του ΤΑΙΠΕΔ, έγινε κατόπιν πιέσεων του Σόιμπλε. Φτιάχτηκε από αυτόν για να εξασφαλιστούν οι δανειστές. Ό,τι μπαίνει εκεί ξεπουλιέται! Τον ΟΣΕ τον δωρίσαμε για 43 εκατ ευρώ, σε μια πτωχευμένη εταιρεία!”, συμπληρώνοντας πως “εκτός από την Κνωσό, στο Υπερταμείο έχει περάσει ο Λυκαβηττός και τα Ενετικά Τείχη. Το ΜέΡΑ25 προτείνει συγχώνευση ΤΑΙΠΕΔ – Υπερταμείου και μετατροπή σε ελληνική αναπτυξιακή Τράπεζα που θα απαγορεύει τις πωλήσεις. Η δημόσια περιουσία θα αξιοποιείται για την προσέλκυση επενδύσεων. Οι μετοχές αυτής της Τράπεζας θα περάσουν στα ασφαλιστικά ταμεία”.
Ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας σε ένα πυκνό ακροατήριο αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και στις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το τρίτο μνημόνιο, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόβλημα των κόκκινων δανείων και τις ρεαλιστικές λύσεις που ο ίδιος και το κόμμα του προτείνουν, ώστε να μην χάσει το σπίτι του ο Έλληνας από τα κερδοσκοπικά funds που καραδοκούν.
Ακολούθησε συζήτηση με τους πολίτες που παρακολούθησαν την εκδήλωση με ερωτήσεις για θεματα της οικονομίας και της καθημερινότητας.

thessaliatv.gr