Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το βιωματικό – δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά σχολικής ηλικίας με θέμα: «Ίσες ευκαιρίες και Σεβασμός στη Διαφορετικότητα, Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί», τη Δευτέρα 11 Απριλίου, στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας. Συντονιστής της δράσης, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων Νέας Σμύρνης της ΔΗ.Κ.Ε.Λ και το Εργαστήρι Ζωής του Ο.ΚΑ.ΝΑ. Σε μια εποχή όπου η οικονομική και κοινωνική κρίση δημιουργεί σοβαρά θέματα διακρίσεων, στερεότυπα που αναπαράγονται χωρίς σταματημό, καχυποψία, φόβο και άγνοια, με αποτέλεσμα να καταπατώνται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, στόχος της παρούσας δράσης υπήρξε η συμμετοχή όλων των παιδιών σε δραστηριότητες ισότιμου χαρακτήρα μέσα στην σχολική κοινότητα. 

Αφήγηση παιδικού παραμυθιού και βιωματική αναπαράσταση αλλά και πασχαλινές κατασκευές, όπως καλαθάκια με κεράσματα για όλους τους συμμετέχοντες. Στα εργαστήρια συμμετείχαν εξήντα παιδιά, με τη βοήθεια και την υποστήριξη της κας. Χαϊδούτη Λένας ως αφηγήτρια παιδικού παραμυθιού, της κας. Μπέκου Κατερίνας ως εμψύχωτρια θεατρικού παιχνιδιού καθώς και οι κυρίες Λεβέντη Κλειώ και Κούτρα Γεωργία στο εικαστικό εργαστήρι πασχαλινών κατασκευών.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ε.Β.Υ.Σ) του ΤΕΒΑ, Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Λάρισας, στο πλαίσιο παράλληλων συνοδευτικών δράσεων, καθώς και στην υιοθέτηση της ευρύτερης κουλτούρας του προγράμματος «η Πόλη που Μαθαίνει».

Για περαιτέρω ενημέρωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δήμου Λαρισαίων: 2410-680243, 2410-680220, fax: 2410680244 ή μέσω, e-mail: pronia@larissa-dimos.gr