«Αρκετά δυσμενή επίπτωση θα έχει το αντάλλαγμα που έδωσε η κυβέρνηση, ώστε να γίνουν αλλαγές στην ρύθμιση του χρέους» τόνισε από τη Λάρισα ο βουλευτής της Ν.Δ και τομεάρχης Εσωτερικών της παράταξης, Μάκης Βορίδης, καλώντας την κυβέρνηση να απαντήσει στους πολίτες τι θα πρέπει να περιμένουν στη ζωή τους.

Ο κ. Βορίδης, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ στη Λάρισα, τόνισε πως αυτό που συμφώνησε ουσιαστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο τελευταίο Eurogroup, είναι μια προσαρμογή ύψους 4.5 δισ. ευρώ κατ' έτος, κατηγορώντας την κυβέρνηση λέει ψέματα πως δεν θα φέρει νέα μέτρα.

Ο κ. Βορίδης εκτίμησε πως επειδή υπάρχουν κριτικές φωνές στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, γι αυτό ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε αυτά τα 600 εκατομμύρια τα οποία θα πάνε στους χαμηλοσυνταξιούχους.

«Ο κύριος Τσίπρας εφόσον έχει κόψει από τους χαμηλοσυνταξιούχους, έρχεται και επιστρέφει ένα μικρό μέρος, το οποίο είναι θετικό» είπε ο κ. Βορίδης σχετικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Τόνισε όμως, πως «οι συνταξιούχοι δεν ξεχνούν ότι τους κόπηκε το ΕΚΑΣ, δεν ξεχνούν το κόστος που έχουν πληρώσει στον ΕΟΠΠΥ».

Ο κ. Βορίδης επεσήμανε πως αν και υπάρχουν εξαγγελίες του πρωθυπουργού πως θα δοθούν αυτά τα χρήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους, εντούτοις τόνισε πως «αυτό δεν αναιρεί πως υπάρχει ένας Προϋπολογισμός που ρίχνει ένα βάρος στις πλάτες των πολιτών ύψους 2,6 δισ. ευρώ, όπως και δεν αναιρεί την συμφωνία για 3.5% πλεόνασμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την λήψη μέτρων».

Σχετικά με το θέμα της αναστολής του ΦΠΑ στα νησιά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ο κ. Βορίδης είπε πως «καλωσορίζουμε τον κ. Τσίπρα σε αυτό που είχαμε κάνει εμείς ήδη από το 2014», ενώ τόνισε πως υπάρχουν ερωτήματα, εάν η αναστολή θα αφορά όλα τα νησιά, ή μόνο αυτά που σηκώνουν το βάρος της μετανάστευσης.

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, ο κ Βορίδης θεώρησε πως το πρώτο πράγμα που δείχνουν είναι η απόλυτη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σχετικά με τους πολίτες που δεν τοποθετούνται ακόμα, ο κ. Βορίδης εκτίμησε πως πρόκειται για ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι εξαπατήθηκαν.

Σε αυτό το σημείο ο κ. Βορίδης είπε πως η Ν.Δ επιχειρεί να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό, μια συμφωνία που θα συνδυάζει την ελπίδα με την αλήθεια. Τέλος, σχετικά με τις μετρήσεις που δείχνουν μια απογοήτευση του κόσμου με το σύνολο του πολιτικού συστήματος, ο κ. Βορίδης είπε πως «όταν τους κατεβάζει κάποιος την σύνταξη, ή όταν υπάρχουν άνεργοι πολίτες, δεν είναι παράξενο αυτοί να διαμαρτύρονται» θεωρώντας βέβαια πως «απαντήσεις σε αυτά τα θέματα δεν μπορεί να δώσει ο λαϊκισμός».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Ηλίας Σκυλλάκος)