Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως βασικός εταίρος της σύμπραξης (Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης- ΕΚΕΤΑ, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης και Πανεπιστήμιο Πατρών) διοργανώνει τη Βραδιά του Ερευνητή 2016 στη Λάρισα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ορίζοντας 2020» για την έρευνα και την καινοτομία για την περίοδο 2014-2020΄ με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να προσεγγίσει τον απλό άνθρωπο και τον μελλοντικό επιστήμονα στο έργο του ερευνητή ώστε να αναδειχθεί αυτό καθώς και ο ρόλος του στην ζωή, την επιστήμη και την ανάπτυξη και την άμεση επίδραση των ερευνητικών επιτευγμάτων  στην τοπική κοινωνία. Από σήμερα έως και την Πέμπτη ομιλίες, συνεντεύξεις, θέατρο. 

Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου: 

Το πρωί η επίκουρος καθηγήτρια του Τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μαρία Κοντού θα επισκεφτεί τα 24ο και το  19ο δημόσια δημοτικά σχολεία Λάρισας που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. 

Στις 11.30 ο καθηγητής μοριακής βιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Ματθιόπουλος θα δώσει συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας  

Το βράδυ ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος θα μιλήσει για την «Ανακουφιστική φροντίδα: Μαζί στο τέλος της ζωής που όμως… δεν τελειώνει» στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής στο Μεζούρλο στις 20.00. 

Θα προλογίσει ο κ. Νίκος Κόλμαρ φαρμακοποιός. Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας κ. Μαρία Γκιτέρσου.

Και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στο Μύλο του Παπά σας περιμένουμε στη  μεγάλη γιορτή του Ερευνητή, από τις 6μμ έως τα μεσάνυχτα. Μικροσκόπια, βίντεο, φωτογραφίες, τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους, θα σας μυήσουν στο κόσμο της έρευνας.