Άρχισαν από σήμερα και στη Λάρισα οι δράσεις του Χαμόγελου του Παιδιού για την Εβδομάδα Οικογενειακού Εθελοντισμού.

Φέτος, στη διαδικασία της προσφοράς και του εθελοντισμού μπαίνει όλη η οικογένεια, οι γονείς με τα παιδάκια τους (άνω των 7 ετών). Πηγαίνουν στο Κέντρο Στήριξης στην οδό Αγιάς στο ΑΤΑ και βοηθούν στη διαλογή των παιχνιδιών, ανά φύλλο, ηλικία κλπ, των παιδικών ρούχων ανά εποχή, την τακτοποίηση των τροφίμων κλπ.

«Έτσι τα παιδιά, που συχνά είναι πολύ πιο ώριμα ακόμη και από τους μεγάλους, εμπλέκονται με αυτό που λέγεται εθελοντισμός και μαθαίνουν από νωρίς την αξία της προσφοράς. Μαθαίνουν ότι υπάρχουν παιδάκια δίπλα τους που δυσκολεύονται και ότι δεν είναι μόνα αλλά μπορούν και έχουν στήριξη. Με τη συμμετοχή και τη δική τους.» ανέφερε ο συντονιστής Θεσσαλίας του Χαμόγελου του Παιδιού Γρηγόρης Λιογκαρίδης, καλεσμένος στη ραδιοφωνική εκπομπή Πρώτη Καλημέρα, της ΕΡΤ Λάρισας.

Σύμφωνα με τον κ. Λιογκαρίδη η ανταπόκριση των οικογενειών στη Λάρισα είναι συγκινητική και ήδη από σήμερα σταδιακά θα πηγαίνουν στο Κέντρο Στήριξης να αφιερώσουν λίγο από το χρόνο τους για τη δράση.

Όποιος θέλει να λάβει μέρος και δεν το έχει ήδη δηλώσει στην ιστοσελίδα του Χαμόγελου, μπορεί να καλέσει στο 2410 560900 και να κανονιστεί η συμμετοχή του στον Οικογενειακό Εθελοντισμό, δράση που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, και διοργανώνεται για 2η χρονιά.

Τα τρόφιμα και οι πάνες είναι τα είδη που κυρίως χρειάζεται το Χαμόγελο του Παιδιού στη Θεσσαλία, όπου στηρίζει 300 οικογένειες και σχεδόν 500 παιδιά.

Στις 26 και 27 Νοεμβρίου το Χαμόγελο του Παιδιού θα διοργανώσει στη Λάρισα διήμερο πλούσιων εκδηλώσεων στο δημοτικό θέατρο Ουήλ, με μουσική, εικαστικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και παιχνίδι, προς τιμήν των εθελοντών που τόσο θερμά στηρίζουν τις δράσεις και το έργο του οργανισμού.

ERT.GR