«Δεν μπορεί από τη μία να κατηγορείς τα παλαιά κόμματα για όλες τις παθογένειες της μεταπολίτευσης, και από την άλλη να ερίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ ποιοι είναι οι κληρονόμοι του Αντρέα Παπανδρέου!

Μόνον φιέστα δεν οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο δημιουργίας του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί από την μία να κατηγορείς τα παλαιά κόμματα, για όλα τα δεινά της χώρας και από την άλλη στη μαρκίζα τους, στη φίρμα επάνω, να βλέπουμε όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ: Κουρουμπλή, Κατρούγκαλο, Σπίρτζη, Κοτζιά, Τόσκα. Όλ’ αυτά δεν συνάδουν».

Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στο Κανάλι της Βουλής, στην εκπομπή «Βουλής Βήμα» και στη δημοσιογράφο κ. Αλεξία Κουλούρη. 
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «είναι εμφανές πως ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το στραπάτσο που έπαθε με τα δημοψηφίσματα, που θα έσχιζε τα μνημόνια και θα τα καταργούσε με ένα νόμο, μετά την ανώμαλη προσγείωση που υπέστη και ο ίδιος ως κομματικός μηχανισμός -αλλά βεβαίως ο λογαριασμός πληρώνεται από τον ελληνικό λαό- επιχειρεί μια μετατόπιση προς τη σοσιαλδημοκρατία.

Βλέπουμε ένα διαρκές φλερτ με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Ομοίως και στο εσωτερικό έχουμε έναν διχασμό προσωπικότητας. Το πρόβλημα της χώρας είναι ότι έχουμε μια κυβέρνηση ιδεοληπτική που επειδή ψηφίζει δυο δυο τα μνημόνια επιχειρεί σε άλλους τομείς να δώσει εξετάσεις αριστεροφροσύνης και το κάνει κυρίως στην παιδεία και στη δημόσια τάξη».

Και με Αυτοδυναμία συναινέσεις...

Ερωτηθείς τι θα πράξει η ΝΔ αν δεν κερδίσει την αυτοδυναμία στις εκλογές, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είπε ότι «την απάντηση στο ερώτημα αυτό θα τη δώσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του. Αυτός θα μας υποδείξει και την κυβερνητική πλειοψηφία που μπορεί να συγκροτηθεί στην επόμενη βουλή. Εμείς επιδιώκουμε βεβαίως την αυτοδυναμία, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι και με αυτοδυναμία θα επιχειρήσει να έχει ευρύτερες συναινέσεις.

Έχουμε μπροστά μας τον Γενάρη του 2020 την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Πιστεύω ότι στην επόμενη Βουλή θα υπάρχει πλειοψηφία που θα εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν πρέπει να ξαναζήσουμε την εργαλειοποίηση για πολλοστή φορά της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας, προκειμένου η χώρα να μπει σε εκλογική περιπέτεια και πάλι.

Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία της συνταγματικής αναθεώρησης και να αποδεσμευτεί η εκλογή προέδρου Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής. Η δική μας η θέση είναι ότι όλα τα άρθρα που τα κόμματα προτείνουν προς αναθεώρηση να υποδειχθούν από αυτή τη βουλή και η επόμενη βουλή αφού θα έχει μεσολαβήσει και η ψήφος του ελληνικού λαού να αποφασίσει σε ποια κατεύθυνση θα αναθεωρηθούν».