«Ο πρωθυπουργός είπε πολλά χαριτωμένα στη ΔΕΘ, που απέχουν, όμως, δυστυχώς από την πραγματικότητα. Οι πολίτες, ωστόσο, γνωρίζουν ποιά είναι η σκληρή, η επώδυνη πραγματικότητα, που βιώνουν στο πετσί τους». Τα παραπάνω δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την εμφάνιση του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ (στην TRT και στον δημοσιογράφο κ. Σωτήρη Πολύζο). 
Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «το να λέμε ότι μειώθηκε η ανεργία στα χαρτιά, όταν έχουμε εκτόξευση της μερικής απασχόλησης, τι να την κάνουμε τέτοια μείωση ανεργίας; Με εργαζόμενους των 360 ευρώ, όπως θα έχουμε και συνταξιούχους των 185 ευρώ με τον νόμο Κατρούγκαλου; Γι’ αυτό το επίπεδο ζωής, γι’ αυτό το επίπεδο συντάξεων μας μίλαγαν προεκλογικά; Εάν με τέτοια τερτίπια θέλουν να εμφανίσουν ότι έχουν μείωση 2-3 μονάδων των επιπέδων ανεργίας τότε ας καμαρώνουν κι ας χαίρονται».
Πρόσθεσε επίσης ότι του έκανε φοβερή εντύπωση κατά τη συνέντευξη ότι οι περισσότεροι δημοσιογράφοι απέφυγαν να φέρουν σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό «λες και δεν υπάρχουν ερωτήματα που θα έπρεπε να του υπενθυμίσουν. Ότι μας υποσχέθηκε ότι η χώρα θα βγει από τα μνημόνια, όταν προχθές ο κ. Μοσχοβισί μας είπε ότι μέχρι να μειωθεί κατά 75% το χρέος η χώρα θα είναι υπό επιτροπεία. Μας είπε ο κ. Τσίπρας ότι θα επισπεύσει τη τρίτη αξιολόγηση όταν δεν πήραμε ακόμη την υποδόση της δεύτερης αξιολόγησης γιατί δεν προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς αυτά που έπρεπε να κάνει. Έταξε επενδύσεις και σήμερα η ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ, η μεγαλύτερη επένδυση που γίνεται στην χώρα στις Σκουριές, ανακοίνωσε με τελεσίγραφο ότι μέχρι στις 22 Σεπτεμβρίου, αν δεν αρθούν όλα τα εμπόδια που βάζει η κυβέρνηση στην επιχειρηματικότητα, θα εγκαταλείψει την επένδυση στη Χαλκιδική».
Ερωτηθείς για το τι αναμένεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο, ο κ. Χαρακόπουλος είπε ότι «σε συνέχεια της περυσινής εμφάνισης, που ήταν η πρώτη του ως αρχηγού, και που εκεί παρουσίασε το πρώτο σχέδιο μείωσης φορολογικών συντελεστών, του ΕΝΦΙΑ, της επιχειρηματικής δράσης, σ’ αυτή την Έκθεση, ο πρόεδρος της ΝΔ, θα ξεδιπλώσει ένα συγκεκριμένο οδικό χάρτη για την προσέλκυση επενδύσεων. Επενδύσεις χρειαζόμαστε, λιγότερη γραφειοκρατία χρειαζόμαστε, κίνητρα για το επιχειρείν χρειαζόμαστε, το οποίο έχει ποινικοποιηθεί στα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ».
Ο Θεσσαλός πολιτικός κατέληξε ότι «σήμερα με την οδυνηρή εμπειρία των 2,5 χρόνων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορούν και οι πολίτες, σοφότεροι όντες, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να κρίνουν που ήταν η χώρα 2,5 χρόνια πριν και που βρίσκονται και οι ίδιοι σήμερα. Έχει βελτιωθεί το επίπεδο διαβίωσής τους ή όχι; Έχουν μειωθεί οι φόροι ή έχουν αυξηθεί; Έχουν αυξηθεί οι συντάξεις τους ή έχουν μειωθεί; Νομίζω ότι όλοι πια έχουν τη δυνατότητα σύγκρισης με βάση την εμπειρία την οδυνηρή που έχουμε και σοφότεροι να κάνουν τις επιλογές τους την ώρα της κάλπης».