«Όπως όλα δείχνουν, τη Μεγάλη Εβδομάδα, την εβδομάδα των Παθών, θα έχουμε την κορύφωση του δράματος της αξιολόγησης με τα πάθη που φέρνουν στο λαό τα νέα μέτρα μείωσης του αφορολόγητου και περικοπών των συντάξεων». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Αγιάς με κεντρικό ομιλητή τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της παράταξης, βουλευτή Καρδίτσης, κ. Κώστα Τσιάρα.
Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Χαρακόπουλος «σε όσους ρωτούν γιατί η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα όταν αύριο ως κυβέρνηση θα κληθεί να τα εφαρμόσει, απαντούμε διότι έτσι θα έδινε άφεση αμαρτιών και συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση. Τα μέτρα αυτά δεν ήταν αναγκαία ούτε το Δεκέμβριο του ’14, ούτε πριν ένα χρόνο που έπρεπε να είχε κλείσει η αξιολόγηση. Είναι αποτέλεσμα της ανερμάτιστης πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Βεβαίως, η ΝΔ ως υπεύθυνη παράταξη δεν υπόσχεται ότι θα σκίσει τη συμφωνία, ότι θα την καταργήσει με ένα νόμο και ένα άρθρο, όπως έλεγαν αυτοί ως αντιπολίτευση. Δυστυχώς, η υπογραφή του κ. Τσίπρα ως πρωθυπουργού δεν δεσμεύει μόνο τον ίδιο ή το κόμμα του, αλλά τη χώρα. Όμως, η ΝΔ ως κυβέρνηση απέδειξε ότι μπορεί να πετυχαίνει βελτιώσεις, κερδίζοντας αξιοπιστία, προχωρώντας γρήγορα μεταρρυθμίσεις. Το έκανε με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση-που αν και θεωρήθηκε μονομερής ενέργεια έφερε μεγαλύτερα έσοδα στα δημόσια ταμεία- το έκανε με τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης κ.α.».
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε «την ανάγκη πολιτικής αλλαγής», ωστόσο, εκτίμησε ότι η κυβερνώντες θα επιχειρήσουν να παρατείνουν όσο μπορούν την παραμονή τους στην εξουσία. Όπως χαρακτηριστικά είπε «όσο καθυστερούν την προσφυγή στις κάλπες τόσο επιβαρύνεται η αφετηρία από την οποία θα κληθεί η ΝΔ να αναλάβει την προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας. Όμως, ουδέν κακόν αμιγές καλού. Όσο καθυστερούν να πιουν το πικρό ποτήρι των εκλογών τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες ο Κυριάκος Μητσοτάκης να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ».
Ο κ. Χαρακόπουλος συνεχάρη τον πρόεδρο κ. Χρήστο Χατζησαλάτακαι τα μέλη της ΔΗΜΤΟ Αγιάς για την επιτυχή εκδήλωση, ενώ προσφωνώντας τον κ. Κώστα Τσιάρα έκανε λόγο για «σοβαρό πολιτικό που δεν ενδίδει στον πειρασμό του λαϊκισμού που περισσεύει στις μέρες μας».