«Το αιωνόβιο υπερταμείο, στο οποίο έχουν μπει ακόμα και αρχαιολογικοί χώροι, από αυτόν που έλεγε “δεν θα ξεπουλήσουμε και την Ακρόπολη για την κρίση” είναι έργο αυτής της κυβέρνησης.
Τελικά έχουμε πάνω από 10.000 ακίνητα του δημοσίου, τα οποία έχουν μπει ενέχυρο στο λεγόμενο υπερταμείο και δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποια είναι αυτά, γιατί η κυβέρνηση δεν είχε το θάρρος να τα ονοματίσει.
Τα έχει δώσει με κάποιους κωδικούς και ζητούμε μέσω του κοινοβουλυετικού ελέγχου και τα κόμματα από την κυβέρνηση να μας ονοματίσει ποια είναι αυτά τα ακίνητα».
Τα παραπάνω τόνισε ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας και στη δημοσιογράφο κ. Ειρήνη Παπακαλούση.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «υπάρχει μια μεγάλη, δυστυχώς, σπέκουλα από πλευράς των κυβερνητικών παραγόντων, που προσπαθούν να μας πουν ότι εξαιρούνται βάση του συντάγματος, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μουσεία, το αρχαίο θέατρο της Λάρισας, ότι δόθηκαν για χρήση στο υπερταμείο, έχουν αναλάβει τη διαχείριση. Για να βγούνε, όμως, απ’ αυτόν τον κατάλογο, χρειάζεται όχι απλώς απόλυτη πλειοψηφία, αλλά αυξημένη πλειοψηφία.

Γιατί η κυβέρνηση, η οποία αρέσκεται σε λογοπαίγνια, προκειμένου να μας πείσει ότι έχουμε την πλειοψηφία στο υπερταμείο, έβαλε 3 Έλληνες στο πενταμελές Εποπτικό Συμβούλιο και οι άλλοι 2 είναι εκπρόσωποι των δανειστών. Ωστόσο, για να υπάρξει απόφαση αυτού του πενταμελούς, δεν αρκούν 3, αλλά χρειάζονται 4. Δηλαδή, είναι φενάκη να λέμε ότι επειδή είναι 3 Έλληνες στο υπερταμείο, μπορούμε να αποφασίσουμε να βγάλουμε κάποια ακίνητα από τη λίστα αυτή».
Ο Θεσσαλός πολιτικός αναφέρθηκε και στον πιθανό χρόνο των εκλογών λέγοντας ότι «οι εκλογές, το αργότερο που θα γίνουν, θα είναι τον Μάιο. Από τον Ιανουάριο του νέου έτους, από τη στιγμή που θα επικυρωθεί αν υπερψηφιστεί το Ναι στο δημοψήφισμα των Σκοπίων, όπως όλα δείχνουν, είναι ανοιχτή πια η ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών».
Τέλος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είπε ότι «το πολιτικό περιεχόμενο, τα πολιτικά συμπεράσματα που μπορεί να εξαχθούν από τις εκλογές της αυτοδιοίκησης, εστιάζονται κυρίως σε επίπεδο περιφερειών. Και εκεί η ΝΔ θα κάνει σαφές ποιους υποψηφίους περιφερειάρχες στηρίζει, προκρίνει, προτείνει στους πολίτες για να τους ψηφίσουν. Από κει και πέρα σε επίπεδο τώρα δημοτικών εκλογών, τα πράγματα δεν έχουν το έντονο αν θέλετε, κομματικό χρώμα που είχαν στο παρελθόν, σε παλιότερες δεκαετίες.

Σε καποδιστριακούς παλιότερα, ή καλλικρατικούς τώρα δήμους της επαρχίας παρεισφρύουν και τοπικά κριτήρια στην επιλογή των πολιτών, δεν είναι τόσο η πολιτική επιλογή του υποψηφίου δημάρχου ή η κομματική του καταγωγή. Νομίζω έχει αμβλυνθεί αυτός ο τόσο έντονα κομματικός χαρακτήρας που είχαν οι δημοτικές εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση όταν μιλάμε τώρα για πρωτεύουσες νομών, θα υπάρχει μια γενικότερη διαβούλευση, είναι σε εξέλιξη, έχει συγκροτηθεί μια αρμόδια επιτροπή στη ΝΔ υπό τον Νικήτα Κακλαμάνη, έμπειρο και κοινοβουλευτικό άντρα, αλλά και αυτοδιοικητικό, έχει διατελέσει δήμαρχος Αθηναίων, όπου όσοι επιθυμούν εκφράζουν το ενδιαφέρον τους και υπάρχει μια συζήτηση, μια διαβούλευση προκειμένου να καταλήξουμε στις θέσεις μας».
Τέλος, ο τομεάρχης της ΝΔ απαρίθμησε μια σειρά από λανθασμένες αποφάσεις της κυβέρνησης, που διόγκωσαν την ανομία και την εγκληματικότητα ενώ αναφέρθηκε στα μέτρα που θα λάβει ως κυβέρνηση το κόμμα του για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.