«Βεβαίως είμαστε Ευρωπαίοι και κοσμοπολίτες, αλλά δεν λησμονούμε ότι πρωτίστως είμαστε Έλληνες και Ρωμιοί και Ορθόδοξοι». Το μήνυμα αυτό έστειλε οαναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση λαϊκής βραδιάς στον Άγιο Γεώργιο του δήμου Κιλελέρ.
Ο Θεσσαλός πολιτικός ευχαρίστησε για την πρόσκληση και συνεχάρη για τη διοργάνωση τηνπρόεδρο του Συλλόγου ΓυναικώνΑγίου Γεωργίου κ. Δέσποινα Μπουλασίκη,τηνπρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Γεωργία Νανούληκαι τους αντιδημάρχους Κιλελέρ κ.κ. Χρήστο Τσιχίτα και Σωτήρη Σωτηρίου διότι «τέτοιες εκδηλώσεις υπενθυμίζουν τις ρίζες μας, τις παραδόσεις μας, τον λαϊκό μας πολιτισμό. Από αυτά αντλούμε δύναμη αιώνες τώρα και ξεπερνούμε δυσκολίες και εμπόδια στο διάβα του χρόνου.
Επέστρεψα πρόσφατα από τη Μόσχα όπου ήμουν εκ των βασικών εισηγητών στο 5ο Διεθνές Χριστιανικό Φόρουμ. Και πραγματικά εντυπωσιάστηκα από τον σεβασμό των Ρώσων -μετά και τη δοκιμασία του κομμουνισμού που υπέστησαν- σε αυτά που πριν χίλια χρόνια τους δώσαμε: τηνορθόδοξη πίστη, την βυζαντινή παράδοση και το ρωμαίικο ήθος. Αυτά που, δυστυχώς, κάποιοι στην Ελλάδα λοιδορούν και χλευάζουν και θέλουν να τα αποποιηθούμε.
Αξίζουν, λοιπόν, συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν σεαυτή τηδιοργάνωση, που μας υπενθυμίζει την ταυτότητά μας στο χρόνο. Βεβαίως είμαστεΕυρωπαίοι και κοσμοπολίτες, αλλά δεν λησμονούμε ότι πρωτίστως είμαστε Έλληνες και Ρωμιοί και Ορθόδοξοι».
Στην λαϊκή βραδιά τον χορό έσυρε πρώτος ο εφημέριος του χωριού π. Ευάγγελος, ενώ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Σπύρος Καλέτσιοςκαι Γιάννης Ζαχαριάς, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Κρανώνα κ. Κωνσταντίνος Τσιαγκλάνης καιΨυχικού κ. Νίκος Γκαμπλιάς, ο πρόεδρος της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας κ. Βαγγέλης Μπαλατσός, τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.