«Όσο σέρνεται το γαϊτανάκι με την αξιολόγηση -ένα σύγχρονο γιοφύρι της Άρτας, μένει να δούμε αν θα θυσιαστεί στο τέλος και ο υπουργός Οικονομικών ο κ. Τσακαλώτος, όπως κατά το θρύλο εντοιχιζόταν στα θεμέλια η γυναίκα του πρωτομάστορα- και υπάρχει αυτή η αβεβαιότητα και η αστάθεια, η πραγματική οικονομία θα βουλιάζει περισσότερο στο τέλμα. Διότι δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για την οικονομία από την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα». Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθεις να σχολιάσει τις καθυστερήσεις στην πορεία της αξιολόγησης (σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TRT και στον δημοσιογράφο κ. Σωτήρη Πολύζο).
Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ακόμη ότι στην κυβέρνηση «προσπαθούν να βρουν κάποιο άλλοθι για να ψηφίσουν τα επώδυνα μέτρα που μας έφεραν. Είναι αυτοί οι οποίοι υπόσχονταν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια ότι θα τα καταργήσουν με ένα νόμο και ένα άρθρο και μας έφεραν το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο. Η χώρα βρισκόταν στις ράγες εξόδου από τα μνημόνια από το Δεκέμβριο του ’14. Προχωρούν σε νέα επώδυνα μέτρα. Δεσμεύουν την πορεία της χώρας και μετά τη λήξη του κοινοβουλευτικού βίου της παρούσας βουλής, μετά τη θητεία αυτής της κυβέρνησης, για το ’19 και το ’20 με τη μείωση των συντάξεων, την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και τη μείωση του αφορολόγητου και προσπαθούν να ψελλίσουν κάποιες δικαιολογίες.
Ρεκόρ μετακλητών υπαλλήλων...
Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «ενώ η χώρα τελεί υπό καθεστώς επιτροπείας που επιβάλλει συγκεκριμένο κανόνα προσλήψεων και αποχωρήσεων στο δημόσιο τομέα, τον γνωστό κανόνα ένα προς πέντε, ω του θαύματος, στα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ αντί να έχουμε μείωση των δημοσίων υπαλλήλων έχουμε αύξηση. Από πόρτες, παράθυρα, απ’ όπου μπορούν διογκώνουν το δημόσιο τομέα. Οι μετακλητοί υπάλληλοι, αυτοί που ακολουθούν μια κυβέρνηση, υπουργούς, γενικούς γραμματείς, διοικητές οργανισμών, έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ από την μεταπολίτευση έως σήμερα. Υπάρχει μια άλλη στοχοπροσήλωση αυτής της κυβέρνησης στη διόγκωση του κράτους. Εμείς πιστεύουμε σε μικρότερο, αποτελεσματικότερο κράτος και λιγότερους φόρους».
Ο κ. Χαρακόπουλος πρόσθεσε ότι «πάντοτε υπήρχε πρόβλημα -για να είμαι ειλικρινής- με την αστάθεια του φορολογικού συστήματος αλλά επί ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει κανένα μέτρο σύγκρισης έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, δεν ξέρουμε τι ξημερώνει την επαύριον. Και όσο υπάρχει αυτό το ασταθές φορολογικό πλαίσιο, όσο υπάρχει αυτή η φοροεπιδρομή και κομπάζουν δήθεν για πλεονάσματα που προέρχονται από την υπερφορολόγηση, τόσο δεν θα γίνονται επενδύσεις στη χώρα. Ποιος θα έλθει να επενδύσει με αυτήν την κυβέρνηση που δεν ξέρει τι ξημερώνει την επομένη και όσο δεν γίνονται επενδύσεις οι νέοι άνθρωποι που έχουν προσόντα φεύγουν στο εξωτερικό και τα ταμεία δεν έχουν εισφορές. Είναι φαύλος κύκλος. Αν τα ταμεία δεν έχουν εισφορές, ότι και να σας διαβεβαιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κυβερνητικός του εταίρος ο κ. Καμμένος μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα έχουμε και πάλι ζήτημα περικοπών συντάξεων».
Όχι σε ομηρεία των στελεχών ΝΔ
Κληθείς να σχολιάσει την αποπομπή της κ. Παπακώστα από τη θέση του αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας της ΝΔ, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι είναι από αυτούς που πιστεύουν ότι «η ΝΔ ως ένα μεγάλο πολυτασικό κόμμα φιλοξενεί και ανθρώπους με διαφορετικές τοποθετήσεις. Αυτό είναι δείγμα υγείας, είναι δύναμη για την ΝΔ. Δεν είναι η ΝΔ ένα κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά ένα κόμμα εξουσίας, και τα κόμματα εξουσίας φιλοξενούν και διαφορετικές προσεγγίσεις. Από εκεί και πέρα στα όργανα του κόμματος, ο καθένας έχει το απόλυτο δικαίωμα και την υποχρέωση να διατυπώνει τη γνώμη του και βεβαίως να συνταυτίζεται και να συμπορεύεται με την απόφαση της πλειοψηφίας. Δεν συμφωνώ με την άποψη που λέει ότι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξεταστικές επιτροπές η ΝΔ να μπει σε ομηρία και τα στελέχη της που κατηγορούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ και θεωρούνται ελεγχόμενα, αυτομάτως θα πρέπει να αποσυρθούν από το προσκήνιο, να καταθέσουν τα όπλα τους και να μην κάνουν αντιπολίτευση. Έτσι θα σερνόμαστε πίσω από τις κινήσεις τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί και πέρα η απόφαση του προέδρου για τη συγκρότηση της σκιώδους κυβέρνησης, όπως λέμε το σχήμα των τομεαρχών, είναι αναγνωρισμένο του δικαίωμα. Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να έχει τη δυνατότητα επιλογής του υπουργικού συμβουλίου και να μην έχει τη δυνατότητα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει αναδόμηση του σχήματος των τομεαρχών».