«Σήμερα, αντί να δοθεί η απαραίτητη αναπτυξιακή πνοή, βιώνουμε πολιτικές που επιβαρύνουν το αγροτικό εισόδημα. Η επαρχία μαραζώνει καθώς η κινητήριος δύναμή της, η αγροτική οικονομία, συνθλίβεται από τη φορολόγηση και μια κοντόφθαλμη αναπτυξιακή πολιτική. Το περιβάλλον αυτό δεν είναι ευνοϊκό για την αγροτική παραγωγή και οι συνέπειες είναι ήδη ορατές». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς τον Δήμο Αγιάς, με αφορμή τη διοργάνωση της γιορτής «Οι καρποί της Μελίβοιας Γης - Γιορτή Κάστανου».
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογραμμίζει ότι «η στήριξη της αγροτικής παραγωγής και ειδικά της καλλιέργειας του Κάστανου για την περιοχή σας είναι σημαντική. Άμεσα συνυφασμένη με πολιτιστικά στοιχεία που εκπορεύονται από μια πλούσια παράδοση, η καστανοκαλλιέργεια τα τελευταία χρόνια αποτελεί μια δυναμική διέξοδο για την αγροτική οικονομία του τόπου. Και μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσεται με μεγαλύτερη ακόμα εξωστρέφεια και δυναμισμό αν δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρει ότι «αυτή τη στιγμή, είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ η ενίσχυση του παραγωγού αλλά και η αναζωογόνηση της ελληνικής επαρχίας. Ελπίζουμε ότι τα δεδομένα για τους παραγωγούς θα αλλάξουν σύντομα προς το καλύτερο.
Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα να σας συγχαρώ για την προσπάθειά σας να αναδείξετε την καστανοκαλλιέργεια και τις προοπτικές της!»