«Το 2018 θα είναι κρίσιμη χρονιά, τόσο για την εσωτερική κατάσταση όσο και για τα εθνικά θέματα. Ο τόπος χρειάζεται επειγόντως ριζική πολιτική αλλαγή, ώστε επιτέλους να εισέλθει σε μια πορεία σταθερότητας και ανάπτυξης. Να επανέλθει η ελπίδα και η αισιοδοξία στη χώρα, που ταλαιπωρείται βάναυσα τα τελευταία χρόνια από το ψεύδος και την ανευθυνότητα». Τα παραπάνω υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε συνάντησή του με στελέχη της παράταξης και πολίτες της Ελασσόνας.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας της ΝΔ κ. Δημήτρη Δριστέλα, τόνισε ότι «η ελληνική επαρχία και οι Έλληνες αγρότες υπήρξαν τα μεγαλύτερα ‘‘θύματα’’ μιας ανερμάτιστης και καταστροφικής πολιτικής που βιώνουμε τα τρία τελευταία χρόνια. Και για το λόγο αυτό, οι κάτοικοι της επαρχίας και ιδιαιτέρως οι παραγωγοί αντιλαμβάνονται καλύτερα από τον καθένα το χάσμα ανάμεσα στην καταιγιστική επικοινωνιακή προπαγάνδα της κυβέρνησης και την μουντή και σκληρή πραγματικότητα. Από την μία οι “φανφάρες” για την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια και οι “ευτυχισμένες μέρες” που μας περιμένουν, και από την άλλη η οικονομική ασφυξία της πιο άγριας φορολόγησης, που στραγγαλίζει κάθε παραγωγική προσπάθεια και μετατρέπει τους Έλληνες σε επαίτες επιδομάτων και δικαιούχους συσσιτίων. Όσα “μερεμέτια”, όμως, και αν επιχειρήσουν οι “μάστορες” του Μαξίμου η αλήθεια δεν κρύβεται. Το σχέδιο της παραπλάνησης πέτυχε στην αρχή, όταν οι πολίτες δεν γνώριζαν. Τώρα όλοι βίωσαν στο “πετσί” τους τι εστί “πρώτη φορά αριστερά”».
Στο Δημαρχείο Ελασσόνας
Νωρίτερα ο κ. Χαρακόπουλος είχε συνάντηση στο Δημαρχείο Ελασσόνας με τον Δήμαρχο κ. Νίκο Ευαγγέλου και συνεργάτες του στη δημοτική αρχή. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η «ίδρυση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ελασσόνας και τα οφέλη που θα επιφέρει σε ολόκληρη την επαρχία». Ο κ. Ευαγγέλου ενημέρωσε το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις μέχρι σήμερα εξελίξεις, ζητώντας την βοήθειά του «σε όλα τα επίπεδα». Ακολούθως, οι δυο άντρες αντάλλαξαν απόψεις για το ΠΔ που αφορά στη ζωνοποιηση του Ολύμπου και επικεντρώθηκαν «στην καθυστέρηση που σημειώνεται σε ένα τόσο σημαντικό θέμα για την επαρχία Ελασσόνας». Τέλος, αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε και το υδατικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή.
Από την πλευρά του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνεχάρη τη δημοτική αρχή για τις πρωτοβουλίες της, δεσμεύτηκε μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου να προωθήσει τα ζητήματα που του τέθηκαν και ευχήθηκε στον δήμαρχο και τους συνεργάτες του «Καλή Χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα».