Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος επισκέφθηκε τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, όπου και είχε ενημέρωση από τον υποστράτηγο Δημήτριο Κοτσιάφτη και τον ταξίαρχο κ. Γεώργιο Αγάκο για το έργο που επιτελείται από την ΕΛΑΣ.
Ακολούθως,  το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Θανάση Νταβούρα και εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, όπως επίσης με τον πρόεδρο κ. Αγάπιο Χαρακόπουλο και εκπροσώπους της Ένωσης Αξιωματικών Θεσσαλίας, όπου ετέθησαν επί τάπητος όλα τα θέματα που αφορούν στο προσωπικό της ΕΛΑΣ, από την εκκρεμότητα υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ για τα παρακρατηθέντα από τις μισθολογικές περικοπές, τα πάρεργα που καλούνται να φέρουν σε πέρας οι αστυνομικοί, μέχρι τον απαξιωμένο στόλο και την επικινδυνότητα του επαγγέλματος.
Ο κ. Χαρακόπουλος μετά τις συναντήσεις έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να ευχαριστήσω τον στρατηγό, τον ταξίαρχο και τους εκπροσώπους των αστυνομικών ενώσεων για την ουσιαστική ενημέρωση και κυρίως για το έργο που επιτελούν και τις επιτυχίες που σημειώνουν στην πάταξη του εγκλήματος.
Θα ήθελα και με αυτή την αφορμή να τονίσω ότι κράτος δικαίου δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς νόμο και τάξη. Μια ευνομούμενη πολιτεία οφείλει να εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Δεν μπορεί να υπάρχει, λοιπόν, καμιά ανοχή σε φαινόμενα βίας και ανομίας επειδή το αξιώνουν συνιστώσες του κυβερνώντος κόμματος ή η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, που ουσιαστικά με το ερωτηματολόγιό της δείχνει να επαινεί έκνομες ενέργειες. Εμείς πιστεύουμε στο δόγμα Νόμος και Τάξη και στην στήριξη των οργάνων που καλούνται να το εφαρμόσουν.
Βεβαίως, οι συνθήκες στην οικονομία είναι γνωστές. Ωστόσο, ιεραρχώντας τις προτεραιότητές μας οφείλουμε να παρέχουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις και τα μέσα προκειμένου η ΕΛΑΣ να επιτελεί την αποστολή της. Επιπλέον, για εμάς είναι αυτονόητος ο σεβασμός στις δικαστικές αποφάσεις και ισχύει η δέσμευση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιστροφή και του υπόλοιπου 50% των παρακρατηθέντων από τις περικοπές που επιβλήθηκαν στο μισθολόγιο των αστυνομικών».
Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας προσέφερε στον αρμόδιο για τα θέματα Δημόσιας Τάξης βουλευτή της ΝΔ την εικόνα του προστάτη της ΕΛΑΣ Αγίου Αρτεμίου.