«Τα αποτελέσματα της διαπραγματευτικής ικανότητας του κ. Τσίπρα στην οικονομία, που είχαν ως συνέπειατην υπογραφή του 3ουΜνημονίου αλλά και τη δέσμευση της χώραςγιαένα 4ο Μνημόνιο,που τσαλακώνει το μύθοτης καθαρής εξόδου,είναι γνωστά και οδυνηρά.

Δυστυχώς, όμως, ακόμη πιο οδυνηρά είναι τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης στο εθνικό ζήτημα της διένεξής μας με τα Σκόπια. Η λύση που κομίζετεως συμφωνία με τους βόρειους γείτονές μας, στην οποία η Ελλάδα παραδίδει και όνομα καιγλώσσακαιταυτότητα, δεν προσβάλλει μόνο την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αλλά υπηρετεί το ιδεολόγημα του‘‘μακεδονισμού’’».

Τα παραπάνω τόνισε οαναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλοςμιλώντας στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο 2019-2022.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσηςυπογράμμισε ότι όταν «οι Σκοπιανοί αναγνωρίζονται ως Μακεδόνες-και μάλιστα σκέτο,χωρίς τον γεωγραφικό προσδιορισμό της ονομασίας που δίνεται στη χώρα τους-είναι εμφανές ότι οι κάτοικοι ενός κομματιού της γεωγραφικήςΜακεδονίας μονοπωλούν το όνομα».Και πρόσθεσε ότι «ησυμφωνία αυτή δεν υπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα και επιπλέον δεν νομιμοποιείται ο πρωθυπουργός να την προσυπογράψει,όταν ούτε ο κυβερνητικός του εταίρος δεν την ψηφίζει.Αλλά,αν και ο κ. Καμμένος θεωρεί εθνικά επιβλαβή τη συμφωνία,δεν αίρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση.Όχι, για όνομα του Θεού δεν είναι καρεκλοκένταυρος!»
Ποια καθαρή έξοδος...
Απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές για το συζητούμενο νομοσχέδιο ο κ. Χαρακόπουλος είπεότι«εσείς οι αριστεροί, οι ευαίσθητοι, που σκίζατε μνημόνια στις πλατείες τωναγανακτισμένων, που μιλούσατε για γερμανοτσολιάδες καιπροδότες, εσείς ήσασταν που κόψατε επιδόματα χηρείας και τέκνων.
Με τις δικές σας ψήφους οι υπουργοί σας τσεκουρώνουν συντάξεις και μισθούς. Οι ίδιοι που δήλωναν ότι αν μειωθεί το αφορολόγητο κάτω από τις 9.000 θα παραιτούντανκαι τώρα που φθάνει κοντά τις 5.500ευρώ ο κ. Τσακαλώτου σφυρίζει αδιάφορα».
Και συνέχισε επισημαίνοντας ότι «έχετετο θράσος να μιλάτε για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.
Πόσο καθαρή είναι μια έξοδος που προβλέπει υψηλότατα πλεονάσματα για πολλά ακόμη χρόνια;
Πόσο καθαρή είναι μια έξοδος ότανψηφίζετετην δραστική περικοπή των συντάξεων -κύριων και επικουρικών- σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους;
Πόσο καθαρή είναι μια έξοδος όταν μειώνετε το αφορολόγητο από το 2020, που σημαίνει ένα και δύομισθούςμείον;
Πόσα παραμύθια πιά μπορείτε να λέτε στον ελληνικό λαό;
Ο Θεσσαλός πολιτικός κατέληξε λέγοντας ότι «εσείς που αποκαλούσατε τους πολιτικούς σας αντιπάλους προδότες, εσείς που κάνατε κηρύγματα διχασμού, βάλατε την υπογραφή σας φαρδιά πλατιά,και δεσμεύσατε τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας για έναν αιώνα. Τέτοιες επιτυχίες η εθνοσωτήριος κυβέρνησή σας!Και έρχεσθε εδώκαικαμαρώνετε, αντί να ζητήσετε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό.Ωστόσο, αυτός θα είναι ο τελικός κριτής σας, αυτός και η ιστορία που θα γράψει με μελανάγράμματα το πέρασμά σας από τη διακυβέρνηση του τόπου».