«Δυστυχώς, 100 χρόνια μετά, αν και δεν υπάρχει πρόβλημα ιδιοκτησίας, η αγροτική μας παραγωγή μαστίζεται από πολλαπλές παθογένειες, ενώ πλήττεται από μια άνευ προηγουμένου φοροεισπρακτική πολιτική. Ως εκ τούτου, αντί η πρωτογενής παραγωγή να συνιστά την ατμομηχανή της ανάπτυξης, αργοπορεί, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζει να αποψιλώνεται η ελληνική επαρχία. Η χώρα είναι φανερό ότι χρειάζεται ένα νέο όραμα, ανάλογο του Ελευθερίου Βενιζέλου, προσαρμοσμένου στις συνθήκες της εποχής μας, προς όφελος των αγροτών μας και όλων των υγιών παραγωγικών δυνάμεων». Τα παραπάνω υπογραμμίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε μήνυμά του με αφορμή την ημερίδα: «Η μεγάλη αγροτική μεταρρύθμιση του 1917» που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Γεώργιο Κιλελέρ, για την οποία συνεχάρη τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού δήμου Κιλελέρ κ. Κώστα Φιλιππούλη, την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Γεωργία Νανούλη-Λιάπη και την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών κ. Δέσποινα Μπουλασίκη-Αντωνοπούλου.
Ο Θεσσαλός πολιτικός -ο οποίος λόγω κομματικών υποχρεώσεων, ως αρμοδίου τομεάρχη της ΝΔ για θέματα Προστασίας του Πολίτη, τελικά δεν κατέστη δυνατόν να παραβρεθεί- υπογραμμίζει ότι «η αγροτική μεταρρύθμιση του ‘17 αποτέλεσε θεμέλιο λίθο για την αγροτική ανάπτυξη του τόπου μας. Τα σωρευμένα προβλήματα λόγω των πολέμων και ο πολιτικός αναβρασμός της εποχής εκείνης χειροτέρευαν την ήδη σκληρή πραγματικότητα που βίωναν οι κολίγοι. Οι εντάσεις που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια με κορύφωση το Κιλελέρ, έδειχναν ότι νέες κοινωνικές συνθήκες επέβαλαν την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Ένα μήνυμα που έλαβε και υλοποίησε ο μεγάλος πολιτικός άνδρας της Ελλάδας, Ελευθέριος Βενιζέλος.
Στον τόπο μας, η αναδιανομή της γης των τσιφλικιών ωφέλησε τον γηγενή πληθυσμό και έδωσε την προοπτική που χρειαζόταν. Η ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής αποτέλεσε το εφαλτήριο για την συνολικότερη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής».