«Θυμούμαι τις έντονες αντιπαραθέσεις που είχα ως τομεάρχης Παιδείας επί υπουργίας Φίλη με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όταν τους υπενθύμιζα ότι είναι συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας η παιδεία να διαμορφώνει την εθνική και θρησκευτική συνείδηση των παιδιών.
Τότε απαντούσαν ότι θα αλλάξουν τη σχετική διάταξη του Συντάγματος. Τελικά δεν το τόλμησαν, διότι περιλαμβάνεται στο γνωστό άρθρο 16, προφανώς φοβούμενοι ότι αν συμπεριληφθεί στα προτεινόμενα προς αναθεώρηση άρθρα θα υπερψηφιστεί από την αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ και η κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που αναφέρεται στο ίδιο άρθρο».
Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς από τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Θανάση Γκουτζέλα να χαιρετίσει την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας.
Όπως είπε το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «με την συνταγματική αναθεώρηση, που εξελίσσεται σε μια ακόμη ιλαροτραγωδία της κυβέρνησης, θα χαθεί η ευκαιρία της δημιουργίας ιδιωτικών, μη κρατικών πανεπιστημίων, που πλέον υπάρχουν ακόμη και στη Βόρειο Κορέα!».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υποστήριξε ότι «στο χώρο της παιδείας με το... καλημέρα φάνηκαν οι ιδεολογικές εμμονές της αριστεράς. Από την αριστεία που είναι ρετσινιά μέχρι την κατάργηση των προτύπων σχολείων και την υποβάθμιση των ολοήμερων, μια αρχή διέπει την κυβερνητική πολιτική: η λογική της ήσσονος προσπάθειας, της ισοπέδωσης προς τα κάτω στο όνομα μιας δήθεν ισότητας».
Ο “ελέφαντας” της αξιολόγησης...
Ο Θεσσαλός πολιτικός κατέληξε με μια «έκκληση» προς τα παραβρισκόμενα στελέχη της ΔΑΚΕ. Όπως χαρακτηριστικά είπε «ένα φάντασμα πλανάται πάνω από την αίθουσα, ένας “ελέφαντας” που ακούει στο όνομα αξιολόγηση. Στα χρόνια της κρίσης η αξιολόγηση διαστρεβλώθηκε, δαιμονοποιήθηκε και έγινε συνώνυμο απολύσεων.
Η αξιολόγηση δεν έχει και δεν πρέπει να έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά στόχο την αυτοβελτίωση των δημοσίων υπαλλήλων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Καμία απόλυση δεν πρόκειται να γίνει -όπως έχει δεσμευτεί κατ’ επανάληψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Επανακατάρτιση ναι, όπου χρειάζεται, και κινητικότητα αν υπάρχουν τομείς όπου έχουμε πλεονάζον προσωπικό σε σχέση με άλλες υπηρεσίες όπου υπάρχουν ελλείψεις. Θέλω, λοιπόν, να σας καλέσω να γίνετε κήρυκες αυτού του μηνύματος για να αποκατασταθεί η σχέση εμπιστοσύνης της παράταξής μας με τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα».
Ο πρώην τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ ευχαρίστησε τον αιρετό της ΔΑΚΕ κ. Βασίλη Παληγιάννη, τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ κ. Γιάννη Πάιδα και τον συνδικαλιστή κ. Τριαντάφυλλο Οικονόμου «για τη συνεργασία που είχαμε, η οποία με προστάτευσε από κακοτοπιές, και κυρίως για τις προτάσεις, τους προβληματισμούς και τις σκέψεις που μοιραστήκατε μαζί μου και ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες στο σχέδιο του κυβερνητικού προγράμματος που παρέδωσα στην διάδοχό μου Νίκη Κεραμέως, όταν ο πρόεδρος του κόμματος μού ζήτησε να αναλάβω την ευθύνη του Τομέα Προστασίας του Πολίτη».
Τέλος συνεχάρη τη ΔΑΚΕ για τις επιτυχίες της και ευχήθηκε «η νέα χρόνια να είναι αφετηρία ανασυγκρότησης για τη χώρα!».