«Το ύφος και το περιεχόμενο της απάντησης του κ. Τόσκα, στην ερώτησή μας για την ανάγκη αποκατάστασης του επιδόματος των στελεχών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Ομάδας (ΕΚΑΜ), στο ύψος του ποσού που έπαιρναν ως τα τέλη του 2017, ως αναγνώριση της επικίνδυνης αποστολής που φέρνουν σε πέρας, αποδεικνύουν, για μια ακόμη φορά, τον απαξιωτικό τρόπο που αντιμετωπίζει τους αστυνομικούς και το έργο τους.

Δυστυχώς, πλέον, δεν περιμένουμε τίποτε καλύτερο από τον ίδιο και την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει. Από την απάντηση καθίσταται εμφανές ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για αποκατάσταση του επιδόματος στην ΕΚΑΜ».

Τα παραπάνω τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση που έλαβε από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, σε ερώτησή του για την αποκατάσταση του επιδόματος των στελεχών της ΕΚΑΜ.
Στην απάντησή του προς το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τόσκας αναφέρει:
«Σε απάντηση του ανωτέρω μέσου κοινοβουλευτικού ελέγχου, γνωρίζεται ότι τα ζητήματα οικονομικής φύσης των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως και των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων, καθορίζονται από την υφιστάμενη, κάθε φορά, δημοσιονομική πολιτική, η οποία εκφράζεται μέσω του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Υπουργείο Οικονομικών). Επίσης, διευκρινίζεται ότι οι Οικονομικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, δρώντας κατά δέσμια αρμοδιότητα, εφαρμόζουν το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, κάτι που αποτελεί οφειλόμενη ενέργεια της εκτελεστικής τους λειτουργίας, προβλεπόμενης απευθείας από τις διατάξεις του Συντάγματος.
Υπενθυμίζεται βέβαια ότι η ΕΚΑΜ μεταφέρθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΔΑΕΑ) με τον ν.4249/14, επί κυβέρνησης ΝΔ».