Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ υπό την προεδρία του αρχηγού του κόμματος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο ελληνικός λαός με τη ψήφο του έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Απέρριψε απερίφραστα την για 4,5 χρόνια καταστροφική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ και την αλαζονική στάση του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του.
Οι πολίτες δεν δωροδοκήθηκαν από τα προεκλογικά επιδόματα της ντροπής, την ασύστολη παροχολογία και τον πλέον ξεπερασμένο παλαιοκομματισμό. Καταδίκασαν, επίσης, τον ανάγωγο και προσβλητικό για τα πολιτικά ήθη “πολακισμό” και πλήρωσαν με το νόμισμα που άξιζε τους αυτουργούς της εθνικά επιζήμιας συμφωνίας των Πρεσπών, αποδεικνύοντας ότι οι Έλληνες δεν είναι διατεθειμένοι να απεμπολήσουν ιστορία και ταυτότητα.
Ταυτοχρόνως, όμως, οι συμπολίτες μας έδωσαν μια καθαρή νίκη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία, μια συντριπτική νίκη στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, πέρα από κάθε προσδοκία! Πρόκειται για μια ψήφο θετική κι όχι αντίδρασης, μια ψήφο που υπονοεί εντολή διακυβέρνησης και υλοποίησης του προγράμματός μας.
Γι’ αυτό ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του δεν είχαν άλλη επιλογή, από το να συρθούν ταπεινωτικά σε άμεσες εκλογές. Τώρα, πλέον, το αύριο είναι στα χέρια όλων μας. Κάθε ψήφος στη Νέα Δημοκρατία ενδυναμώνει την προσπάθεια για ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον για την πατρίδα μας. Καμία ψήφος να μην χαθεί, έτσι ώστε η νίκη να είναι ακόμη μεγαλύτερη».