«Η κυβέρνηση έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Είναι εκτός τόπου και χρόνου! Ο ένας υπουργός –ο αρμόδιος επί του ασφαλιστικού κ. Πετρόπουλος- υποστηρίζει ότι στο δρόμο βγαίνουν μαγαζάτορες και τον συγχαίρουν για τα ασφάλιστρα που επέβαλε. Ο άλλος –ο επικρατείας κ. Φλαμπουράρης- υποστηρίζει ότι ταξιτζήδες στο δρόμο του φωνάζουν “κρατάτε, κρατάτε”. Προφανώς από αυτούς που βαράνε μύγες με τις αναδουλειές που υπάρχουν λόγω της κατάστασης στην πραγματική οικονομία».  Τα παραπάνω τόνισε ο  αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος χαιρετίζοντας την εκδήλωση της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ με ομιλητές τον τομεάρχη Δικαιοσύνης, βουλευτή Καβάλας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και την αν. τομεάρχη Αθλητισμού, βουλευτή Β΄ Αθηνών κ. Άννα Καραμανλή.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση σημείωσε ότι «ο χρόνος είναι χρήμα. Κάθε μέρα που περνά η κατάσταση στην πραγματική οικονομία επιβαρύνεται και μαζί αυξάνονται και οι απαιτήσεις νέων μέτρων από τους δανειστές. Θα χρειαστεί σχέδιο, επιμονή και υπομονή. Η ΝΔ διαθέτει σχέδιο το οποίο και θα παρουσιάσει στην καγκελαρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο. Πέραν, όμως, του σχεδίου που διαθέτουμε και της απαραίτητης επιμονής στην προσπάθεια είναι αναγκαία και η υπομονή του κόσμου, γιατί τα πράγματα δεν θα αλλάξουν από την μια μέρα στην άλλη. Θαύματα δεν γίνονται».
Ο κ. Χαρακοπουλος αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει η ΝΔ στην ασφάλεια του πολίτη «έναν χώρο όπου εκδηλώνονται πολλές από τις εμμονές και ιδεοληψίες της κυβέρνησης». Υποστήριξε ότι «ουδέν κακό αμιγές καλού, καθώς απομυθοποιήθηκε η αριστερά και πλέον κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε. Όλοι πια ξέρουμε τι σημαίνει αριστερά».
Ο Θεσσαλός πολιτικός, τέλος, εκτίμησε ότι «άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το βίο αυτής της κυβέρνησης, τα ψωμιά της οποίας είναι μετρημένα», ενώ νωρίτερα, σε δηλώσεις του, με αφορμή δημοσιεύματα, έκανε λόγο για «επιχείρηση λάσπης, η οποία είναι ενδεικτική του πανικού της κυβέρνησης υπό το βάρος της επικείμενης κατάρρευσης».