«Πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί και ευγνώμονες που άνθρωποι όπως ο Γιώργος και η Λένα Γουργιώτη δώρισαν στην πόλη μας ένα έργο που τη λαμπρύνει». Τα παραπάνω τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου με θέμα «Γιώργος και Λένα Γουργιώτη: Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, ένα έργο ζωής» - Μνήμη Λένας Γουργιώτη. 
Ο κ. Χαρακόπουλος, στο μήνυμά του προς την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και τον Σύλλογο «Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας», αφού εκφράζει τη λύπη του διότι δεν κατέστη δυνατό να ανταποκριθεί στην πρόσκληση, υπογραμμίζει ότι «με προσωπική ανιδιοτέλεια, διάθεση για προσφορά και αγάπη για τον πολιτισμό, το ζεύγος Γουργιώτη συνέβαλε αποφασιστικά στην διατήρηση του πολιτιστικού αποτυπώματος του τόπου μας. Κάθε έκθεμα παραπέμπει σε μια μικρή ιστορία, θυμίζοντάς μας ιστορικές διαδρομές και πολιτισμικά δρώμενα του παρελθόντος, που διαμόρφωσαν την ταυτότητά μας».
Ο Θεσσαλός πολιτικός καταλήγει εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτή η προσφορά «αποτελεί όχι μόνο πολύτιμη παρακαταθήκη άλλα και εφαλτήριο για να ξαναζωντανέψει το δημιουργικό πνεύμα των ανθρώπων του τόπου μας, παρά τις δυσκολίες των καιρών».