«Τα στοιχεία της δημογραφικής κάμψης, που πρόσφατα μας παρουσίασε ο κ. Νίκος Ράπτης των γνωστών εκπαιδευτηρίων, είναι άκρως ανησυχητικά. Το 2050 ο πληθυσμός της χώρας θα έχει συρρικνωθεί σε 7,5 εκατομμύρια». Τα παραπάνω τόνισε ο  αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Χαρακόπουλος: «Για να διατηρηθεί ο πληθυσμός χρειάζονται 2,1 γεννήσεις και στην Ελλάδα έχουν περιοριστεί σε 1,4 -χωρίς να μπω στον πειρασμό να αναλογιστώ πόσοι εξ αυτών που γεννιούνται αποκτούν και ελληνική συνείδηση. Ήταν πραγματικό σοκ οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας με νεοσύλλεκτους φαντάρους που ποζάρανε σχηματίζοντας το σύμβολο του αλβανικού μεγαλοιδεατισμού, τον αλβανικό αετό».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξουν μέτρα στήριξης των πολυτέκνων, ιδιαίτερα θεσμικά που δεν έχουν οικονομικό κόστος: «Πιστεύουμε ως παράταξη στην αξία της οικογένειας, η οποία αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο στην περίοδο της κρίσης, καθώς συνέβαλλε στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι λύση στο δημογραφικό πρόβλημα που απασχολεί όλη την Ευρώπη, τη γηραιά ήπειρο, είναι οι μεταναστευτικές ροές. Προφανώς ζούμε σε ταραγμένους καιρούς. Οφείλουμε, όμως, ως πολιτεία να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, ιδιαίτερα σε παρεμβάσεις που δεν έχουν οικονομικό κόστος, όπως οι μετεγγραφές φοιτητών, παιδιών πολυτέκνων».
Τέλος, ο κ. Χαρακόπουλος συνεχάρη τα παιδιά που αρίστευσαν και εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια ευχόμενος να έχουν καλή πρόοδο στη ζωή τους.