«Η ακριτική Ελλάδα θα έπρεπε να ήταν η βασική προτεραιότητα της Πολιτείας. Εκεί βρίσκονται τα πραγματικά τείχη της πατρίδας. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο το γεγονός ένα νησί όπως η Ψέριμος να βρίσκεταιστο σκοτάδι, και οι αρμόδιοι να καθεύδουν. Αναμένουμε να δοθεί η δέουσα λύση ‘‘χθες’’».
Τα παραπάνω τόνισε σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την κατάθεση σχετικής ερώτησης προς τους υπουργούς Εσωτερικών κ. Αλέξανδρο Χαρίτση και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγήςκ. Γιώργο Σταθάκη.
Στην ερώτησή, οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Παραγωγής και Εμπορίου και Δημόσιας Διοίκησης επισημαίνουν ότι «η Ψέριμος, εδώκαι δυο μήνες έχει βυθιστεί στο σκοτάδι.
Η ηλεκτροδότηση περιορίζεται μόνο στα σπίτια ενώ δεν λειτουργεί το δημοτικό δίκτυο φωτισμού αλλά και τα φώτα στους δρόμους του νησιού.
Η εικόνα αυτή της εγκατάλειψης ενός ακριτικού νησιού, μας προσβάλλει όλους.
Οι εικοσιτέσσερις (24) κάτοικοι της Ψερίμου είναι και αυτοί Έλληνες πολίτες που πληρώνουν φόρους και δικαιούνται το ελάχιστο και το αυτονόητο.
Το να μην υπάρχει ρεύμα στους δρόμους ενός ακριτικού νησιού, ενέτει2019, είναι μια τραγική εικόνα. Καταδεικνύει την αδιαφορία της Πολιτείας απέναντι σε ένα ακριτικό νησί και τους κατοίκους του».
Κατόπιν τούτων οι ερωτώντες βουλευτές καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν:
1.Σε ποιους λόγους οφείλεται το πρόβλημα ηλεκτροδότησης στους δρόμους και στους κοινόχρηστους χώρους του νησιού;
2.Τι έχουν πράξει προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, η ΔΕΗ αλλά και η αυτοδιοίκηση αφού η Ψέριμος ανήκει στον Δήμο Καλύμνου;
3.Προτίθεται το Υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσει σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς το Δήμο Καλύμνου για να βελτιωθούν οι υποδομές ηλεκτροδότησης της Ψερίμου;».