«Τώρα πια κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε. Όλοι πια γνωρίζουμε “τι σημαίνει Αριστερά”». Έτσι κατέληξε την ομιλία του ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την «αδιαφάνεια και την αναξιοκρατία με την οποία η κυβέρνηση διογκώνει συνεχώς το Δημόσιο».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι στην κυβέρνηση «σκέφτονται και δρουν αποκλειστικά με όρους μικροκομματικού συμφέροντος και πελατειακών εκδουλεύσεων». Και ανέφερε συγκεκριμένα ότι «δουλεύει φουλ η μηχανή πρόσληψης των μετακλητών. Μπουκώνουν τη δημόσια διοίκηση με “Καρανίκες”, -ήδη τον Οκτώβριο του 2016 οι μετακλητοί είχαν φτάσει στο ύψος ρεκόρ των 2.099- και ο μετρητής αυξάνεται διαρκώς με νέες θέσεις σε υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς. Ταυτόχρονα, έχουν βάλει μπροστά τη “φάμπρικα” των βουλευτικών τροπολογιών για νομιμοποίηση από την “πίσω πόρτα”, με τη μετατροπή εργασιακών σχέσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή έργου εργαζομένων στο Δημόσιο σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, αλλά και τις διαδοχικές παρατάσεις συμβάσεων για τους εργαζομένους των δήμων. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η εκτόξευση των μισθολογικών δαπανών της Κεντρικής Διοίκησης το πρώτο εννεάμηνο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κατά 146 εκατομμύρια ευρώ».
Κρίσεις Αξιωματικών με βαρύ κομματικό αποτύπωμα!
Ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες κρίσεις στην Πυροσβεστική και την ΕΛ.ΑΣ. «όπου κάθε αξιοκρατική αρχή, κάθε σεβασμός προς τον τρόπο ανάδειξης των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας πήγε περίπατο, θυσιάστηκε στον βωμό των στενών κομματικών συμφερόντων. Γελοιοποιώντας κάθε διαδικασία, καταλήξατε σε έναν άνευ προηγουμένου τραγέλαφο με “είπες-ξείπες”, με δημοσιοποίηση των κρίσεων που τις πήρατε πίσω και μετά τις ξαναβγάλατε αυτούσιες. Φαρσοκωμωδία που για τη χώρα είναι πλέον μια τραγωδία, καθώς αποστρατεύσατε άξιους αξιωματικούς που είχαν ακόμη πολλά να προσφέρουν στην πατρίδα, ενώ και οι τοποθετήσεις έχουν βαρύ κομματικό αποτύπωμα».
Σύμφωνα με τον Θεσσαλό πολιτικό «όλα αυτά αποδεικνύουν ότι αυτά που χρόνια φωνάζατε από το πεζοδρόμιο ήταν υποκριτικά, ψευδή και παραπλανητικά, γιατί όλη η πολιτεία σας είναι παραπλανητική και μάλιστα ενσυνείδητη και εσκεμμένη και όχι προϊόν αυταπάτης, για να ξεγελάσετε τον κόσμο. Μα τώρα σας πήραν χαμπάρι και οδός διαφυγής δεν υπάρχει άλλη παρά η έξοδος διά των εκλογών, που όσο και αν τις ξορκίζετε δεν θα τις γλιτώσετε».