Να διορθώσει τα τεκμήρια διαβίωσης, ώστε να μην κόβονται αδίκως τα επιδόματα τέκνων στις πολύτεκνες οικογένειες, να καταργήσει τον φόρο πολυτελείας για τα αυτοκίνητα των πολυτέκνων και να επαναφέρει το πολυτεκνικό τιμολόγιο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, καλεί την κυβέρνηση ο Αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Ο Θεσσαλός πολιτικός με ερώτηση που απευθύνει προς τους υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφη Αχτσιόγλου και Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο επισημαίνει ότι «το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας αναγνωρίζεται πλέον από τους πάντες. Η υπογεννητικότητα στη πατρίδα μας δεν έχει προηγούμενο, ενώ οι νέοι μας μεταναστεύουν.

Η μόνη που αγνοεί το ζήτημα είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η οποία σταθερά παίρνει μέτρα προς την αντίθετη κατεύθυνση. Θύματα αυτής της ακατανόητης και καταστροφικής πολιτικής είναι πρωτίστως οι πολύτεκνοι, που κόντρα στο ρεύμα αποφάσισαν να αναθρέψουν πολλά παιδιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της πολιτικής είναι η αντικατάσταση των οικογενειακών επιδομάτων με το επίδομα παιδιού του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), που επέφερε τη μείωση των επιδομάτων για τις πολύτεκνες οικογένειες».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «η αρμόδια υπουργός κ. Θεανώ Φωτίου στις τότε διαμαρτυρίες των πολυτέκνων απάντησε ότι θα ληφθούν αντίμετρα.

Είχε πει, επίσης, ότι θα επανεξετασθεί το όλο θέμα ακόμη και γι’ αυτούς που έχασαν τελείως τα επιδόματα. Επιπλέον, η κυβέρνηση, δια του τότε αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, είχε δεσμευθεί για την κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα πολυτεκνικά Ι.Χ.. Παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει ικανός χρόνος από τις υποσχέσεις δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε. Την ίδια ώρα, τα τεκμήρια διαβίωσης οδηγούν οικονομικά αδύναμους πολύτεκνους σε απώλεια των επιδομάτων που δικαιούνταν».
Στη συνέχεια παραθέτει ένα ενδεικτικό παράδειγμα από επιστολή διαμαρτυρίας του «Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων», σύμφωνα με το οποίο «παιδί, φοιτητής πολύτεκνου οικογενειάρχη 5 τέκνων, πέρυσι καλοκαίρι του 2017 εργάσθηκε για 40 ημέρες σε εργοστάσιο συσκευασίας φρούτων και έλαβε περί τα 1.000 ευρώ».

Όμως «το... χαρτζιλίκι που έλαβε προσμετρήθηκε στο συνολικό εισόδημα της οικογένειας, και για λίγα ευρώ παραπάνω δεν επιτρέπεται στην οικογένεια να συμπληρώσει το Α21 με αποτέλεσμα να μη δικαιούται επιδόματος τέκνων! Ο φοιτητής θα φορολογηθεί με ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα 3.000 ευρώ, το οποίο θα προστεθεί στο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα της οικογένειας (ανάλογα με το ποιο από τα δυο είναι μεγαλύτερο) και βγάζει την οικογένεια εκτός επιδόματος τέκνων! Επίσης, η οικογένεια αυτή για τον ίδιο λόγο αποκλείεται από το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ».
Κατόπιν τούτων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν αν προτίθενται: 
1.    Να διορθώσουν τα τεκμήρια διαβίωσης ώστε να μην κόβονται αδίκως τα επιδόματα τέκνων στις πολύτεκνες οικογένειες.
2.    Να καταργήσουν τον φόρο πολυτελείας για τα αυτοκίνητα των πολυτέκνων.
3.    Να επαναφέρουν το πολυτεκνικό τιμολόγιο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.