«Ο κ. Τόσκας συνεχίζει να αρνείται να αποδεχθεί το έλλειμα ασφάλειας που επικρατεί στην χώρα, και να οχυρώνεται πίσω από αριθμούς, για να μην παραδεχθεί τις ευθύνες που βαραίνουν τον ίδιο και την κυβέρνησή του. Κάθε μέρα είναι γεμάτη, δυστυχώς, από θλιβερά γεγονότα ανομίας, όπου τα όργανα της πολιτείας εμφανίζονται κατόπιν εορτής.

Αυτό συνέβη και στη Γαλλική Πρεσβεία, με τα ‘‘δικά τους παιδιά’’ του Ρουβίκωνα, αυτό συνέβη και στη Μυτιλήνη, όπου για μια ολόκληρη νύχτα πήρε φωτιά η πόλη σε πρωτοφανή επεισόδια. Όσον αφορά στην κατάσταση στα ΑΕΙ, όλοι γνωρίζουν, και προπαντός καθηγητές και φοιτητές, ότι αυτά έχουν μεταβληθεί σε άντρα έκνομων ενεργειών, λόγω του νόμου Γαβρόγλου και της εξοργιστικής ανοχής της πολιτικής ηγεσίας του κατ’ ευφημισμόν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Όσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση ένα είναι βέβαιο: το αίσθημα της ασφάλειας θα καταρρακώνεται».

Τα παραπάνω δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκου Τόσκα, σε σχετική ερώτησή του για το όργιο ανομίας που επικρατεί στην περιοχή της Νομικής Σχολής των Αθηνών.
Ανάμεσα στα άλλα ο κ. Τόσκας αναφέρει στην απάντησή του ότι: «… η παρούσα πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου, αναγνωρίζοντας την υφιστάμενη, προβληματική κατάσταση στην διαλαμβανόμενη στο ανωτέρω μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου περιοχή, θέτει τέλος στην αδιαφορία και την προκλητική αδράνεια που επέδειξαν οι προκάτοχοί της, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στην Επιστολή Διαμαρτυρίας των Καθηγητών της Νομικής Σχολής Αθηνών, σύμφωνα με την οποία σχετικές οχλήσεις προς τους αρμοδίους υφίστανται ήδη από το 2012, χωρίς καμία ανταπόκριση.
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, γνωρίζεται ότι η ευρύτερη περιοχή πέριξ της Νομικής Σχολής έχει ήδη ενταχθεί στον επιχειρησιακό σχεδιασμό αστυνόμευσης των αρμόδιων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Α., κατ' εφαρμογή τόσο του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής, όσο και του ήδη εφαρμοζόμενου (από 1/3/2018) Αναθεωρημένου-Τροποποιημένου Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης του Ευρύτερου Κέντρου της Αθήνας. Τα εν λόγω επιχειρησιακά σχέδια προβλέπουν στοχευμένες και συστηματικές δράσεις, για την πρόληψη των όποιων έκνομων ενεργειών, την τήρηση της νομιμότητας και την ουσιαστική διαχείριση κάθε μορφής αναφυόμενου ζητήματος αστυνομικής φύσης.[…]
Θα συνιστούνταν λοιπόν, ιδιαίτερα στους εκπροσώπους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που τα τελευταία χρόνια έφεραν την ευθύνη της διαχείρισης της Χώρας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κουνούν δεικτικά το δάχτυλο, γιατί η πραγματικότητα των αριθμών, την οποία δεν δύνανται με ευκολία να διαστρεβλώσουν, τους διαψεύδει και τους αφήνει έκθετους στους πολίτες.[…]
Τέλος, στην κατεύθυνση της σταθερής και απρόσκοπτης λειτουργίας σύσσωμης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας συντείνει και η συνεργασία των πρυτανικών και αστυνομικών αρχών. Απόρροια αυτής, αποτελεί η συμμετοχή εκπροσώπου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ως μέλους συσταθείσας, στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Επιτροπής με αντικείμενο τη μελέτη ζητημάτων ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης».