Στον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, προστάτη του Στρατού Ξηράς, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα, παραβρέθηκε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το πέρας των εκδηλώσεων και την ενημέρωση από τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας και παράγοντας ειρήνης στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης. Ωστόσο, η αστάθεια και οι πολεμικές συρράξεις στην Εγγύς Ανατολή που προκάλεσαν το τεράστιο μεταναστευτικό κύμα και κυρίως η εξ ανατολών διαρκής απειλή επιβάλουν εθνική εγρήγορση και στρατιωτική ετοιμότητα.
Απέναντι σε κάθε είδους προκλήσεις, από ανιστόρητους και επιθετικούς γείτονες, χρειαζόμαστε εκτός από εθνική ομοψυχία και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις.
Μετά και την ενημέρωση από τον διοικητή της Στρατιάς είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο στρατός μας, με υψηλό πατριωτικό φρόνημα, αίσθημα ευθύνης και άψογο επαγγελματισμό είναι ασπίδα προστασίας σε κάθε επιβουλή! Τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και τα στρατευμένα νιάτα της πατρίδας μας είναι εγγύηση για την εδαφική κυριαρχία και την ακεραιότητα της χώρας, την ελευθερία και την εθνική μας ανεξαρτησία.
Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους!»