Στα προβλήματα των σωφρονιστικών καταστημάτων λόγω του υπερπληθυσμού κρατουμένων, στην ανάγκη δημιουργίας φυλακών υψίστης ασφαλείας και στην προτεραιότητα που δίνει η ΝΔ στα ζητήματα ασφάλειας, αναφέρθηκε οτομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας τον ετήσιο χορό της Ένωσης Υπαλλήλων Φυλακών Λάρισας.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Απευθυνόμενος σε ανθρώπους που υπηρετούν το σωφρονιστικό σύστημα θέλω να σας διαβεβαιώσω, ως αρμόδιος τομεάρχης, ότι για τη Νέα Δημοκρατία και τονΚυριάκο Μητσοτάκητα ζητήματα της ασφάλειας είναι ψηλά στην ατζέντα μας. Η ασφάλεια για εμάςείναιθεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, που οφείλει να παρέχει στους πολίτες του ένα κράτος δικαίου.
Γνωρίζετε ότι ο υπερπληθυσμός στις φυλακές δεν υπηρετεί τον σωφρονισμό των κρατουμένων. Χρειαζόμαστε νέα καταστήματα κράτησης και όχι “νόμους Παρασκευόπουλου” για την αποσυμφόρηση των φυλακών που ανατροφοδοτούν την εγκληματικότητα. Όπως, επίσης, θα επανασυστήσουμε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Γ´ για τρομοκράτες και εγκληματίες για βαριά, ειδεχθή εγκλήματα. Είναι αδιανόητο, δεν συμβαίνει σε κανένα ευνομούμενο κράτος, ο αμετανόητος αρχιδολοφόνος τρομοκράτης της “17 Νοέμβρη” να κάνει αμέριμνος βόλτες στους δρόμους που σκότωσε τα αθώα θύματά του».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχήθηκε στους υπαλλήλους των φυλακών «υγεία και ευτυχία στις οικογένειές σας. Η νέα χρόνια να είναι ειρηνική και περισσότερο ασφαλής!».