"Εκτός από την οικονομική κρίση και τον εμπαιγμό για την απόδοση και του υπόλοιπου 50% της απόφασης του ΣτΕ, οι αστυνομικοί υφίστανται και απαξία από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Τόσκας, που κανακεύει τους διάφορους Ρουβίκωνες χαρακτηρίζοντάς τους “συλλογικότητες”, είναι ο ίδιος που απαξιώνει αστυνομικούς αποκαλώντας τους “τσούρμο”".

Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ένωσης, Αστυνόμο Α´ κ. Ιωάννη Ψαρογιάννη για την πρόσκληση, μετέφερε τον χαιρετισμό του προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή του για την καταβολή και του υπόλοιπου 50% της απόφασης του ΣτΕ στους δικαιούχους των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως επίσης και την εκπόνηση ενός νέου μισθολογίου που θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές. Όπως χαρακτηριστικά είπε «βεβαίως, η χώρα λόγω της οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζει δυσκολίες, ωστόσο, κάθε σοβαρό κράτος ιεραρχεί τις προτεραιότητές του. Και για εμάς η ασφάλεια του πολίτη δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο. Είναι ύψιστο αγαθό, βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Δεσμευόμαστε να αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των εργαζομένων ανδρών και γυναικών στην Ελληνική Αστυνομία, που με αυταπάρνηση δίνουν καθημερινά τη μάχη με το έγκλημα».