«Τα μέτρα στήριξης που ελήφθησαν για τις τρίτεκνες οικογένειες από τις κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Κώστα Καραμανλή είχαν μετρήσιμα αποτελέσματα. Δυστυχώς, πολλά από αυτά τα μέτρα “ξηλώθηκαν” ενώ η παρούσα κυβέρνηση πετσόκοψε και τα επιδόματα στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες». Τα παραπάνω τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς από τον πρόεδρο του Συλλόγου Τριτέκνων Λάρισας κ. Δημήτρη Γκόβαρη να απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση του Συλλόγου για το νέο έτος και τη βράβευση των παιδιών που εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «δυστυχώς, δεν αντιλαμβάνονται όλοι το δημογραφικό ως μείζον εθνικό θέμα, καθώς φθίνουμε και γερνούμε ως έθνος». Υποστήριξε, επιπλέον, ότι «το δημογραφικό έχει πολυεπίπεδες συνέπειες στην οικονομία, το ασφαλιστικό, το σύστημα υγείας, την εκπαίδευση και την ερήμωση της περιφέρειας».
Ο Θεσσαλός πολιτικός, αναφέρθηκε στην ανάγκη «υποδομών στήριξης της μητρότητας και της οικογένειας πέραν της επιδοματικής πολιτικής», αλλά και άμεσης λήψης μέτρων που δεν έχουν οικονομικό κόστος. Υπενθυμίζεται ότι, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Χαρακόπουλος κατέθεσε ερώτηση για την εισαγωγή παιδιών τριτέκνων και πολυτέκνων στην Πυροσβεστική Ακαδημία με τις ειδικές κατηγορίες, όπως συμβαίνει στις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές.
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε την πίστη της παράταξής του «στην αξία του θεσμού της οικογένειας» και επέμεινε στην ανάγκη «το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό να αποτελέσει οδηγό δημογραφικής πολιτικής σε βάθος χρόνου που θα ακολουθήσουν με συνέπεια οι κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως εναλλαγής στη διακυβέρνηση της χώρας». Τέλος, συνεχάρη τα παιδιά που πέτυχαν την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ευχόμενος να έχουν καλή πρόοδο στη ζωή τους.