«Αυτοί που ήταν κήνσορες, που με το παραμικρό έβγαιναν στα κεραμίδια, που σήκωναν πανό στην Ακρόπολη ότι δεν πωλείται φθάσανε στο σημείο να είναι τα υπάκουα παιδιά που υπογράφουν χωρίς αντίρρηση το οτιδήποτε τους σέρβιρε η τρόικα, οι θεσμοί όπως τους μετονόμασαν.

Πηγαίναν στο Χίλτον, βεβαίως, για να μην φαίνεται ότι γίνεται συζήτηση στα υπουργεία, και, ως άλλοι ‘γιέσμεν’ υπέγραφαν τα πάντα. Δεν ακούσαμε ποτέ ένα όχι».

Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στον XFM 94,3 και στον δημοσιογράφο κ. Νίκο Καραμπάση.
Ειδικότερα, ερωτηθείς για την συμπερίληψη του αρχαίου Θεάτρου Λάρισας στην λίστα των ακινήτων που παραδόθηκαν στο υπερταμείο, ο Θεσσαλός πολιτικός ανέφερε ότι «εδώ υπάρχει θα τολμούσα να το πω colpogrosso. Προκειμένου να περάσει τότε η σύνθεση του υπερταμείου, του Εποπτικού Συμβουλίου, η κυβέρνηση μας είπε ότι 3 Έλληνες θα είναι μέλη στο πενταμελές συμβούλιο και 2 μόνο θα είναι εκπρόσωποι των δανειστών.

Πιο κάτω, όμως, στα ψιλά γράμματα φαίνεται ότι για να υπάρχει απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου δεν αρκεί απλή πλειοψηφία αλλά χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία, τουλάχιστον 4 ψήφοι στα 5 μέλη.

Άρα χρειάζεται και η συναίνεση ενός εκ των δύο εκπροσώπων των δανειστών. Γι’ αυτό λέω ότι είναι φενάκη όλη αυτή η ιστορία της αποδέσμευσης ακινήτων του δημοσίου από το ταμείο». Και πρόσθεσε ότι έχει«καταθέσει και συγκεκριμένη ερώτηση στον κ. Τσακαλώτο, αναμένοντας να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αυτά που διαβάζουμε».

Ποια είναι η τιμή γάλακτος στο ράφι;
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στην υπόθεση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος λέγοντας ότι όταν ήταν υπουργός «παρουσιάστηκε τότε η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ως οι πλάκες του Μωυσέως. Από 5 ημέρες πήγε η διάρκεια7 ημέρες. Με την παραίτησή μου περιορίστηκε στις 7 από 11 που ήθελαν. Όταν κέρδισαν τις εκλογές, ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, οκ. Αποστόλου, ενώπιον των κτηνοτρόφων έλεγε ότι θα επαναφέρει τη διάρκεια στις 5 μέρες και ότι θα την ονομάσει‘ τροπολογία Χαρακόπουλου’.

Και ήλθαν αυτοί στα πράγματα, και όχι μόνον δεν την πήγαν στις 5 μέρες, όχι μόνον δεν την κράτησαν στις 7,αλλάήταναυτοί που απελευθέρωσαν πλήρως τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος. Σήμερα, η γαλακτοβιομηχανία ορίζει ό,τι αυτή νομίζει ως διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος, εντός πολλών εισαγωγικών θα έλεγα εγώ πλέον.

Πράγματα που εμείς αντισταθήκαμε και δεν τα δεχθήκαμε, η κυβέρνηση που ήλθε τα υπέγραψε όλα και‘ δεν άνοιξε και μύτη’. Κάποτε θυμάμαι ήταν πρώτη είδηση στα δελτία ειδήσεων η τιμή του γάλακτος στο ράφι. Πήγε κανείς σήμερα να κάνει ένα ρεπορτάζ αν έπεσε έστω και 5 και 10 λεπτά η τιμή του γάλακτος ή είναι η ίδια;».
Μάλιστα το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι το ζήτημα το συζήτησε πρόσφατα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θέτοντας το ερώτημα στον εκπρόσωπο της Κομισιόν στους θεσμούς κ.Κοστέλο: «σας θυμάμαι άτεγκτους όταν υπήρχε η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για το φρέσκο γάλα και την επέκταση διάρκεια ζωής του. Ήλθατε να δείτε αν έπεσε η τιμή του γάλατος στο ράφι ή όλα έγιναν επειδή είχατε λίμνες γάλακτος και βουνά βουτύρου στις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης και έπρεπε να αυξηθεί η διάρκεια ζωής τους για να μπορούν να μετακινούνται , να εισάγονται μετά από μέρες στις χώρες του νότου;».