«Φοβούμαι ότι το πρόβλημα με τους τζιχαντιστέςθα ενταθεί, διότι έχουμε πιά την επικράτηση των συμμαχικών δυνάμεων έναντι του Ισλαμικού Κράτους. Άρα αφού διαλύεται το κρατικό τους μόρφωμα αυτοί θα φύγουν και προς την Ευρώπη. Εύχομαι να μην έχουμε κανένα περιστατικό τρομοκρατίας. Πρέπει, όμως, να υπάρχει σχέδιο. Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο, αλλά επ’ αυτού χρειάζεται συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των κρατών-μελών της ΕΕ, των ΗΠΑ και άλλων δυνάμεων για να μη ζήσουμε και εμείς δυσάρεστες καταστάσεις». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή της σύλληψη ενός τζιχαντιστή στην Αλεξανδρούπολη (στην εκπομπή «AlphaΡεπορτάζ», με τους δημοσιογράφους  Ράνια Τζίμα και Σπύρο Λάμπρουστον ALPHA).
Ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε ότι «πρόσφατα, είχα καταθέσει μια ερώτηση, ασκώντας κοινοβουλευτικό έλεγχο ως αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ για τα θέματα δημόσιας τάξης, στον υπουργό κ. Τόσκα με βάση δημοσιεύματα σε κυριακάτικες εφημερίδες για τη δράση πυρήνων τζιχαντιστών σε άτυπα τζαμιά στην Αττική. Δεν γίναμε σοφότεροι από την απάντηση που λάβαμε από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Περισσότερο με έκθεση ιδεών έμοιαζε η απάντηση».
Η Ελλάδα «αποθήκη ψυχών»
Σχετικά με το μεταναστευτικό το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι εύχεται «να μην δούμε και εφέτος τις τραγικές εικόνες των άλλων ετών, αλλά το γεγονός ότι διευρύνεται το χάσμα μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ, μετά τη απόπειρα πραξικοπήματος στη Τουρκία, φοβούμαι ότι πρέπει να μας προϊδεάσει για τέτοια φαινόμενα. Δυστυχώς, βρεθήκαμε με την πλάτη στο τοίχο γιατί στο πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από τις ιδεοληψίες σε άλλους τομείς, ζήσαμε ιδεοληψίες και εμμονές και σ’αυτόν τον τομέα και γι’ αυτό συσσωρεύθηκαν χιλιάδες μετανάστες. Η Ελλάδα μετατράπηκε σε μια αποθήκη ψυχών.Η κατάσταση στα νησιά είναι εκρηκτική, καθημερινά το βιώνουμε και το εισπράττουμε από τα ΜΜΕ. Οι προτάσεις που ακούστηκαν από ελληνικής πλευράς είναι προς τη θετική κατεύθυνση. Θα έπρεπε να έχουν κατατεθεί νωρίτερα, θα έπρεπεη κυβέρνηση να τις είχεεπεξεργαστεί νωρίτερα, θα έπρεπε να έχουν διαμορφωθεί συμμαχίες και με άλλες χώρες του νότου που είναι πύλες εισόδου μεταναστών».
Το ταξίδι στις ΗΠΑ
Τέλος για το ταξίδι του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «δεν ήταν αρκούντως προετοιμασμένο. Εμείς εγκαίρως το είχαμε επισημάνει. Τι αποτελέσματα είχαν οι επαφές στη Αμερική; Αυτό είναι το ζητούμενο. Το μόνο που ακούσαμε από τα χείλη του προέδρουΤραμπ ήταν, πρώτον για τη συμφωνία των F16 που θα δώσει χιλιάδες θέσεις εργασίας σε Αμερικανούς πολίτες και δεύτερον μια γενική διατύπωση για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Δεν ακούσαμε τίποτε για όλα τα διμερή ζητήματα που έχει εκκρεμότητες η Ελλάδα, για τα ελληνοτουρκικά, για το σκοπιανό, αν συμμερίζεται τον προβληματισμό της Ελλάδος η αμερικανική πλευρά, αν προτίθεται να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία καλής θελήσεως για τη διευθέτηση ενός ζητήματος που μας ακολουθεί δεκαετίες. Δεν ακούσαμε τίποτε για το μεταναστευτικό, που οι ΗΠΑ έχοντας τον πρωτεύοντα ρόλο στο ΝΑΤΟ έχουν μια ουσιαστική παρέμβαση.Δεν ακούσαμε τίποτε για τις προκλήσεις των Αλβανών».