«Αν και επαναλαμβάνεται από όλους ότι χωρίς την ενίσχυση του αγροκτηνοτροφικού τομέα δεν υπάρχει ελπίδα για πραγματική, υγιή ανάπτυξη, αλλά και αναγέννηση της φθίνουσας δημογραφικά επαρχίας, εντούτοις τα μέτρα που λαμβάνονται είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση.». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε μήνυμά του προς την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, με αφορμή την Ημερίδα που διοργάνωσε στην Ελασσόνα με θέμα: «Κτηνοτροφία και δυνατότητες βελτίωσης της αξίας των προϊόντων της».
Ο Θεσσαλός πολιτικός διατυπώνει τις σοβαρές ανησυχίες του για την πορεία του πρωτογενούς τομέα στην πατρίδα μας και ειδικότερα της κτηνοτροφίας.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρώην αναπληρωτής υπουργος Αγροτικής Ανάπτυξης «τα τελευταία χρόνια, παρακολουθούμε μια φορολογική αφαίμαξης που στραγγαλίζει κάθε παραγωγική δραστηριότητα, καθώς και την εκτίναξη των ασφαλιστικών εισφορών. Επιπλέον, η κτηνοτροφία έχει δεχθεί σοβαρά πλήγματα από τις μαζικές «ελληνοποιήσεις» κρέατος και γάλακτος. Μάλιστα, η απελευθέρωση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, έγινε από αυτούς που πλειοδοτούσαν σε υποσχέσεις, όταν κάποιοι αγωνιστήκαμε, φτάνοντας ακόμη και σε παραίτηση από τον υπουργικό θώκο, προκειμένου να αποτραπούν τα χειρότερα. Σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι που τότε κραύγαζαν, με μεγάλη άνεση δίνουν ‘‘γη και ύδωρ’’, και συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις του ΟΟΣΑ. Και με την ίδια μακαριότητα παρακολουθούν την κατάρρευση των τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα. Μόνον, που οι πολιτικές αυτές οδηγούν πλέον στην απόγνωση τους Έλληνες κτηνοτρόφους. Απαιτούνται άμεσες λύσεις, τις οποίες μόνον η πολιτική αλλαγή στη χώρα μπορεί να δώσει».