«Να εκφράσω την χαρά μου γιατί η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη νοιώθει ασφαλής. Ως γνωστόν, υπήρξε η πληροφορία ότι υπέβαλε την παραίτησή της στον πρωθυπουργό γιατί δέχθηκε απειλητικά μηνύματα. Μπορεί να νοιώθει ασφαλής η υφυπουργός φοβούμαι, όμως, ότι δεν συμμερίζεται το αίσθημα αυτό η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Τα παραπάνω τόνισεο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ.ΜάξιμοςΧαρακόπουλος,στον χαιρετισμό τουκατά την συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), λαμβάνοντας τον λόγο μετά τηνυφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Κατερίνα Παπακώστα.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι «τα φαινόμενα βίας και ανομίας αυξάνονται.Τη χρονιά που πέρασε είχαμε την εμφάνιση μιας νέας γενιάς τρομοκρατίας. Έγινε εμφανές ότι οι αστυνομικοί έχουν μπει στο στόχαστρο συγκεκριμένων ομάδων. Αλλεπάλληλα τα χτυπήματα σε αστυνομικά τμήματα από το Αστυνομικό Μέγαρο Πατρών μέχρι το ΑΤ της Ομόνοιας, την έδρα των ΜΑΤ, το Πρωτοδικείο μέχρι το τελευταίο κρούσμα έξω από την ΑΣΟΕΕ. Φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν να χυθεί αίμα αστυνομικού».

Και πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν να επιχειρείται η τρομοκράτηση της ηγεσίας του συνδικαλιστικού με κλήσεις για απολογία όταν επισημαίνουν τα κακώς κείμενα. Ευχής έργο θα είναι η χώρα να αποκτήσει και πάλι κανονικότητα. Να μην είναι μια χώρα που δεν νοιώθει ασφαλής και ο τελευταίος πολίτης, στο τελευταίο χωριό και συνοικία της επικράτειας. Να αποκτήσει κανονικότητα, που σημαίνει να μην κυκλοφορούν ελεύθεροι μεταξύμας αρχιδολοφόνοιτρομοκρατικών οργανώσεων, συνοδευόμενοι από μέλη τουΡουβίκωναστους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, για να πληρωθεί τορηθέν‘‘ο δολοφόνος επιστρέφειστον τόπο του εγκλήματος’’».
Ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε, επίσης, ότι ανέμενε «μια συγγνώμη για την τρίχρονη καθυστέρηση απόδοσης των αναδρομικών» ενώ χαρακτήρισε «αυτονόητο την διεκδίκηση καλύτερων αποδοχών από την πλευρά του συνδικαλιστικού κινήματος για τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας». Επανέλαβε επίσης ότι «πρέπει να μπει ένα τέλος στο όνειδος με τις συντάξεις χηρείας που επέβαλε ο νόμοςΚατρούγκαλου».
Καλώς τα,τα παιδιά!
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι«πολύς λόγος έγινε τις τελευταίες ημέρεςγια τις αφίσες πουστοχοποιούνπολιτικά πρόσωπα. Καλώς τα,τα παιδιά. Θυμούμαι αντίστοιχες αφίσες το 2011, με την φωτογραφία και εμού του ιδίου και πολλών άλλων συναδέλφων που δέχονταν προπηλακισμούς. Θυμούμαι μπαλόνια με την φωτογραφία μου που υψωνόταν ταΘεοφάνεια, στην γέφυρα του Πηνειού στην Λάρισα.Θυμούμαι προπηλακισμούς, χλευασμούς σε παρουσίαση βιβλίου μου το 2011, επίσης στην Λάρισα.

Αλλά τότε ήταν οι “αγανακτισμένοι” και δεν υπήρχε η καθολική καταδίκη των φαινομένων βίας και απειλής χρήσης βίας. Δεν μπορεί να έχουμεαλακαρτ καταδίκη τέτοιων φαινομένων με αστερίσκους και υποσημειώσεις. Για την ΝΔ δεν υπάρχουν τέτοια ερωτηματικά. Η καταδίκη είναι ξεκάθαρη και απόλυτη.Η βία δεν μπορεί να έχει χρώμα και να είναι αρεστή αν είναι του ενός ή του άλλου χρώματος».
Τελειώνοντας ο κ. Χαρακόπουλοςευχαρίστησε όλουςτους εργαζόμενους στην Αστυνομία, για τις υπηρεσίες που προσφέρουνμε αυταπάρνηση, πολλές φορές και με αυτοθυσία, για να προασπίσουντο βασικό ανθρώπινο δικαίωμα που είναι η ασφάλεια του πολίτη».