«Καθημερινώς, όπως οι ίδιοι οι πολίτες διαπιστώνουν, η κατάσταση με την κάθε είδους εγκληματικότητα και παραβατικότητα γίνεται όλο και χειρότερη. Εκτός από τους εθελοτυφλούντες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όλοι αντιλαμβάνονται ότι έχουμε όξυνση των φαινομένων της παρανομίας και ότι το αίσθημα της ασφάλειας στους κατοίκους όλης της χώρας έχει πέσει κυριολεκτικά στο ναδίρ». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια του Τομέα Εσωτερικών με αρμοδιότητα τα θέματα Δημόσιας Τάξης, που έλαβε χώρα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.
Ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «τα γεγονότα στο Μενίδι, με την δολοφονία του 11χρονου παιδιού στο προαύλιο του σχολείου του ήταν η κορυφή του παγόβουνου που έδειξε το μέγεθος του προβλήματος. Τόσο της ανεξέλεγκτης δράσης των διαφόρων εγκληματικών ομάδων όσο και της ανικανότητας της κυβέρνησης να δώσει λύσεις. Οι εκρήξεις της τοπικής κοινωνίας και η γενική αγανάκτηση συνιστούν μια προβολή από το μέλλον, αν το κράτος δεν δράσει όπως έχει καθήκον και παραμένει λόγω πολιτικών ιδεοληψιών, απαθές απέναντι στην ανομία. Ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε συνθήκες ζούγκλας, όπου θα επικρατεί ο νόμος της αυτοδικίας είναι υπαρκτός. Και δυστυχώς, τα γεγονότα αυτά και η έστω παροδική ανάδειξη των γεγονότων από τα ΜΜΕ απέδειξαν ότι υπάρχουν πολλά “Μενίδια” έτοιμα να εκραγούν κάθε στιγμή.
Παράλληλα, το θέατρο του παραλόγου με το κράτος εν κράτει Εξαρχιστάν, στο κέντρο της Αθήνας, συνεχίζεται όπως και πρώτα, χωρίς καμία παρέμβαση εκ μέρους του κράτους. Οι περιθωριακοί, ντόπιοι και αλλοδαποί, βρίσκουν ασφαλές καταφύγιο για τις δράσεις τους, ενώ το ΚΕΠ των αναρχικών εξακολουθεί να κοσμεί την πλατεία Εξαρχείων, χωρίς κανείς να τολμά να το απομακρύνει.
Τα Πανεπιστήμια χώροι χρήσης ναρκωτικών
Στα Πανεπιστήμια οι ορδές των τραμπούκων έχουν επιβάλει τον δικό τους νόμο, απειλώντας φοιτητές και καθηγητές, έχοντας αποθρασυνθεί από την επιβράβευση που τους επιδαψιλεύει η κυβέρνηση, φέρνοντας νόμο που πισωγυρίζει την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην εποχή του 1980. Επιπλέον, το πανεπιστημιακό άσυλο έχει καταστεί εργαλείο τέλεσης κάθε παράνομης πράξης, και ολόκληρα πανεπιστημιακά ιδρύματα μετατρέπονται σε χώρους χρήσης ναρκωτικών. Είναι πρόσφατη η κραυγή αγωνίας 471 φοιτητών του ΑΠΘ, στην οποία ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός ουσιαστικά είπε τα 20χρονα παιδιά να τα βάλουν μόνα τους με όλα τα περιθωριακά στοιχεία που λυμαίνονται τους πανεπιστημιακούς χώρους.
Την ίδια ώρα ο νόμος-Παρασκευόπουλου συνεχίζει να δίνει αφειδώς συγχωροχάρτια σε κάθε καταδικασμένο για εγκληματικές ενέργειες, αφήνοντάς τον ελεύθερο να συνεχίσει την προηγούμενη δράση του.
Η ΝΔ και ο Τομέας μας όλο αυτό το διάστημα άσκησε δριμεία κριτική στην ανεύθυνη και ιδεοληπτική πολιτική που ακολουθεί το κατ’ ευφημισμόν υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Καθημερινώς, με Δελτία Τύπου, με ερωτήσεις στην Βουλή, με δηλώσεις, με επισκέψεις επί τόπου, με συναντήσεις με φορείς και με τους εκπροσώπους της Αστυνομίας αναδείξαμε όλα τα θέματα. Και ταυτοχρόνως, κάναμε προτάσεις συγκεκριμένες για την επίλυση των προβλημάτων, αν και έχουμε καταλάβει πια ότι μιλούμε σε ώτα μη ακουόντων. Οι πολίτες όμως ακούν, βλέπουν και κρίνουν. Και γνωρίζουν ότι για το κόμμα μας, όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης, τα ζητήματα του νόμου και της τάξης είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας. Και όταν θα γίνουμε κυβέρνηση θα το αποδείξουμε και στην πράξη».